Fotbalistul venit de la Poli Iasi va avea un salariu de zece ori mai mare la FC Botosani: "Nu mai puteam sa vin cu bani de acasa"
SPORT

CSM Poli Iaşi a primit o lovitură dură din partea Botoşaniului. Ieşenii l-au pierdut gratis pe tânărul de doar 19 ani Marian Târşa, unul dintre cei mai promiţători jucători ai echipei din Copou. 

Fotbalistul venit de la Poli Iasi va avea un salariu de zece ori mai mare la FC Botosani: "Nu mai puteam sa vin cu bani de acasa"

Oficialii de la Botoşani au profitat de haosul instalat de o bucată de vreme la clubul ieşean şi l-au transferat pe Târşa. Nu a fost greu să-l facă să accepte oferta, din moment ce la Iaşi tânărul jucător avea un salariu ridicol de 300 de lei pe lună. Târşa a semnat pe cinci ani cu FC Botoşani, grupare la care va avea un salariu de peste 10 ori de ori mai mare. A cui este vina pentru această imensă gafă managerială? Mulţi îl arată cu degetul pe actualul preşedinte Florin Prunea, iar acesta aruncă vina asupra lui Adrian Ambrosie. Cert este că CSM Poli Iaşi a pierdut unul dintre cei mai promiţători tineri. Şi gratis! Clubul ar fi trebuit să-l notifice pe jucător la sfârşitul lunii mai, iar cum Ambrosie nu a făcut acest lucru, probabil din necunoştinţă de cauză, jucătorul a acceptat oferta Botoşaniului.

Dacă ar fi rămas sau nu puştiul la Iaşi în condiţiile în care ar fi avut un salariu mai mare, este greu de spus. Cert este că de trei ani joacă fotbal pe 300 de lei la CSM Poli, în timp ce alţi jucători străini, unii dintre ei de o valoare îndoielnică, au lustruit banca de rezerve pe mii de euro. Contractul lui Târşa a fost semnat de pe vremea junioratului, iar de atunci nimeni nu i-a mărit salariul jucătorului, deşi juniorul a încercat în mai multe rânduri să-i înduplece pe oficiali să o facă.

”Contractul este de pe vremea junioratului, de atunci nimeni nu mi-a mai mărit salariul. Nu mai puteam sta pe această sumă, să vin cu bani de acasă. Am o vârstă la care trebuie să încep să mă întreţin singur, nu o pot face cu 300 de lei pe lună. Am stat aşa, în speranţa că se va schimba ceva, dar... Nu arăt pe nimeni cu degetul, nu ştiu eu cine este vinovat. Se ştiu ei prea bine. Eu sunt doar un copil şi nu vreau să acuz”, spune cu tristeţe în glas Marian Târşa, noul jucător al Botoşaniului.

”Regret, sincer, că nu m-am lansat în fotbalul mare de la Iaşi. Dar a trebuit să aleg ce este mai bine pentru mine. Nimeni nu m-a sunat de când s-a terminat campionatul, nu mi s-a făcut notificarea la contract, aşa că am acceptat propunerea făcută de către cei de la Botoşani. M-a sunat domnul Heleşteanu, iar cu domnul Costel Enache am lucrat la lotul de juniori. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut la Iaşi”.

S-a accidentat la lotul naţional Under 19

Târşa a avut un ghinion teribil în toamna anului trecut. Mijlocaşul lui CSM Poli, care debutase în Liga I în prima etapă a stagiunii trecute, la 18 ani şi reuşise să înscrie în deplasarea de la Tg. Mureş, s-a accidentat grav la lotul naţional Under 19, în cantonamentul din Olanda. Tânărul jucător a suferit o ruptură de ligamente colaterale şi a fost operat, ratând tot sezonul.

sursa: prosport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
75

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
278

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
34

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...