Olteni, Kuku v-a executat!!! FC Botoşani - CS Universitatea Craiova 1- 0! GALERIE FOTO
SPORT

Cu o oră înainte de meci craiovenii lui Gigi Mulţescu încă mai sperau că întâlnirea din această seară cu FC Botoşani, de pe Municipal, nu va avea loc. A fost chiar mai rău de atât pentru că Benjamin Kuku le-a aplicat un gol care i-a cutremurat! FC Botoşani îmbrăţişează cele trei puncte obţinute în urma meciului cu CS Universitatea Craiova!

Olteni, Kuku v-a executat!!! FC Botoşani - CS Universitatea Craiova 1- 0! GALERIE FOTO

 Kuku a debutat cu gol in tricoul FC Botosani  FOTO: Ionut Tabultoc

Cum a fost:

Ştiţi cum e fotbalul la minus 8,0 ºC, ba chiar în scădere? Aveţi ocazia să aflaţi în această seară, pe Municipalul botoşănean, la capătul unor zile tensionate între FC Botoşani şi craiovenii de la Universitatea.

Atâta ce s-au frăsuit, atâta ce-au criticat craiovenii ba condiţiile de joc, ba declaraţiile oficialilor FC Botoşani, că s-ar fi putut crede că de fapt se tem de meciul din această seară. Cu câteva minute înainte de startul meciului, Gheorghe Mulţescu, antrenorul oltenilor, încă discuta cu arbitrul Marius Avram, cel mai probabil încercând să-l convingă că terenul nu e bun de joc sau că jocul botoşănenilor este atât de "agresiv" încât ar fi nevoie şi de bodyguarzi în teren. Glumim, dar oricum discuţia cu arbitrul a existat, după cum vedeţi în foto.



Cert este că terenul este satisfăcător pentru joc, singurele porţiuni îngheţate sunt cele către băncile de rezerve. Pentru această seară, Leo Grozavu i-a titularizat pe Călin Albuţ, Bogdan Unguruşan, Răzvan Tincu, Andrei Burcă, Nicolae Muşat, Mihai Roman, Gabriel Vaşvari- şi astăzi în rol de căpitan, Stelian Cucu, Olimpiu Moruţan, Laurenţiu Buş şi Benjamin Kuku- pentru prima dată în joc, într-un meci oficial al FC Botoşani.

Rezerve vor fi: Alberto Cobrea, Sergiu Popovici, Mihai Bordeianu, Alexandru Târnovan, Lorand Fulop, Andrei Hergheligiu, Endrick Dos Santos.

De partea cealaltă, oltenii se aliniază astfel: Pedro Mingote, Radoslav Dimitrov- abia plecat de la FC Botoşani, Apostol Popov, Stephane Acka, Nicolae Bucurică, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Alexandru Băluţă, Nicuşor Bancu, Nuno Rocha şi Andrei Ivan.

Rezerve sunt Andrei Vlad, Gustavo Vagenin, Moisă Măzărache, Renato Kelic, Robert Petre, Madson Santos şi Nusmir Fajic.

Mai trebuie spus că meciul este urmărit din tribune de aproximativ opt sute de persoane, inclusiv copii şi adolescenţi. Aceştia sunt însă suporterii- eroi, decişi să suporte temperaturile extrem de scăzute. Pentru ei şi pentru sacrificiul lor, elevii lui Leo Grozavu ar trebui să lupte cu toate forţele să câştige acest meci.



Echipele au intrat în teren, însă de cea mai "dură" primire a avut parte Gigi Mulţescu, huiduit şi înjurat copios de orgolioşii moldoveni.

Meciul a început!

Radoslav Dimitrov pare că a uitat zilele în care numele lui era scandat cu admiraţie de suporterii botoşăneni şi este decis să atace, mai mult sau mai puţin sportiv, pe foştii colegi sau pe actualii componenţi ai FC Botoşani. Buş reclamă un penalty după o intrare dură a lui Dimitrov, dar arbitrul îl ignoră.

Unguruşan sparte gheaţa în privinţa cartonaşelor galbene, după ce "încasează" unul în minutul 6.

Primele emoţii ale Craiovei, după ce Laurenţiu Buş ia la ţintă poarta lui Mingote, dar nimereşte doar bara. Am trecut de primele 10 minute ale partidei.

Ezitarea lui Kuku în faţa lui Mingote a fost suficientă cît să piardă mingea pe care o aducea de câţiva metri buni, însă portarul craiovenilor a fost la post, ba chiar i-a ieşit în întâmpinare proaspătului înregimentat Kuku în echipa botoşănenilor.



Suporterii botoşăneni nu se opresc din încurajarea echipei de suflet, care oricum mişcă mai bine decât în precedentele meciuri. Că rostul agitaţiei suporterilor e dublu- pe de o parte însufleţirea jucătorilor, pe de altă parte- propriul confort termic, e cu totul altă discuţie.

Încă o ocazie pentru Botoșani! Andrei Burcă preia mingea dintr-o centrare din corner, dar Mingote a fost atent şi a reţinut fără probleme.

Vaşvari iese ţinându-se de ureche dintr-o confruntare cu Zlatinski, căpitanul botoşănenilor având de suportat durerea pe urechea oricum îngheţată. Avram nu sancţionează intrarea craioveanului.

Suporterii nu se opresc din scandări şi din încurajarea fotbaliştilor, dar nu se abţin nici de la huiduieli de fiecare dată când consideră că sunt nedreptăţiţi.

Prima repriză a meciului dintre FC Botoşani şi CS Universitatea Craiova se încheie cu scor alb, dar trebuie menţionată ocazia lui Buş la poarta lui Mingote, cea mai mare din această partidă, de până acum.



Ne întrebăm cum suportă fotbaliştii din teren temperaturile atât de scăzute? Greu! Cel puţin aşa povestea căpitanul Gabi Vaşvari într-un interviu pentru Ştiri.Botoşani.Ro, atunci când a fost protagonist, alături de Vespazian Colban, al proiectului "Oameni şi Meserii". Cu geluri termice, dar care îşi pierd efectele atunci când temperaturile scad atât de drastic.

Ne apropiem de debutul celui de-al doilea mitan, cele două echipe s-au întors de la vestiare. Suporterii ţopăie- la propriu-, în tribune şi pe bună dreptate pentru că alte oportunităţi de a se încălzi nu sunt.

Gigi Mulţescu face prima schimbare, după pauză, solidul Nusmir Fajic intrând în teren.

Înghesuială în faţa porţii lui Călin Albuţ, însă oltenii se încurcă şi ratează orice tentativă de a deschide scorul.

Minus 8,6 grade se înregistrează la Botoşani la ora 19, însă temperatura resimţită pe Stadionul Municipal este mai redusă.

Craiovenii nu au venit singuri în această seară la Botoşani, ci însoţiţi de şase suporteri ai CS Universitatea Craiova, care împart aceleaşi temperaturi cu suporterii botoşăneni, mult mai mulţi.

Cu zid format din cinci craioveni, Vaşvari trage pe jos, dar Mingote reţine fără probleme.

Prima schimbare la Botoşani, "juniorul" Olimpiu Moruţan iese în aplauzele suporterilor, locul său fiind luat de Lory Fulop, rămas singur la Botoşani, după transferui fratelui mai mare, Istvan Fulop, la o echipă din Ungaria.



Mingote apără din nou, scorul rămânând tot 0-0. Au trecut deja 15 minute din cea de-a doua repriză a meciului, atmosfera rămâne tensionată în aşteptarea primului gol al partidei.

Roman şi Popov sunt avertizaţi cu cartonaş galben după ce s-au luat la harţă în faţa porţii lui MIngote. Şi asta pentru că anterior, jucătorul botoşănean fusese oprit cu braţul de Acka dintr-un sprint spre poartă.

Şi Albuţ vede cartonaşul galben după ce intervine într-o dispută a arbitrului Avram cu jucătorii botoşăneni care încercau să-l convingă pe central că Stelian Cucu fusese faultat, măcar împiedicat de un jucător craiovean.

Kuku intră în ofsaid iar lovitura sa oricum trece mult peste poarta lui Mingote.

Încă o schimbare la FC Botoşani: Mihai Roman iese, fiind înlocuit de Andrei Hergheligiu.

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Botoşaniiiiii! Benjamin KUKU marchează primul gol în primul meci în tricoul Botoşaniului!



Mulţescu nu se mai vede, Grozavu le cere elevilor săi să treacă de starea euforică şi că fie atenţi pentru că ultimele minute ale meciului ar putea întoarce scorul.

Două schimbări la Craiova: Băluţă este înlocuit cu Măzărache şi Gustavo intră în locul lui Bancu.

Suporterii botoşăneni au uitat de frig şi sunt în culmea fericirii! Se simt răzbunaţi pentru ultimele zile în care craiovenii au atacat verbal tot ce-a mişcat în tabăra botoşănenilor.

Kuku este schimbat de Leo Grozavu, în locul său intrând în teren Mihai Bordeianu.

Abia intrat de câteva minute, Gustavo este sancţionat cu cartonaş galben după ce l-a călcat pe Muşat.

Marius Avram fluieră finalul de meci, botoşănenii bat craiovenii cu 1-0, la capătul unui meci desfăşurat în condiţii teribile!

GALERIE FOTO:






































































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
95

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1280

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
444

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...