FINALA UCL: Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (5-3) - VIDEO

FINALA UCL: Real Madrid - Atletico Madrid 1-1 (5-3) - VIDEO
Real Madrid s-a impus pe San Siro, în finala Ligii Campionilor la penalty-uri şi a câştigat trofeul pentru a 11-a oară în istorie, după 1-1 în primele 120 de minute şi 5-3 la loviturile de departajare.

Prima mare ocazie a partidei i-a aparţinut lui Benzema, care în minutul şase a şutat din faţa porţii, însă Oblak a intervenit excelent şi a respins. Sergio Ramos a deschis scorul în minutul 15, după o centrare trimisă în careu de Kroos. Mingea a fost deviată cu capul, pe spate, de Bale, iar Ramos a trimis mingea în plasă. Reluările au arătat însă că fundaşul spaniol era în poziţie de ofsaid!

După gol, Realul a preferat să facă un joc de posesie, iar Atletico a suferit mult în faza de construcţie şi nu a ameninţat poarta lui Navas decât prin şuturile de la distanţă expediate de Griezmann. Simeone a mizat pe cartea atacului în cea de-a doua repriză şi după pauză l-a introdus pe Carrasco în locul lui Fernandez.

Jocul lui Atletico s-a îmbunătăţit considerabil, iar elevii lui Simeone au beneficiat de un penalty imediat după pauză, dar Griezmann a trimis în bară. În minutele următoare, Savici, Koke şi Saul au trecut şi ei pe lângă egalare. Realul a echilibrat situaţia în cea de-a doua parte a reprizei. În minutul 70, Benzema a scăpat singur cu Oblak, însă portarul lui Atletico a fost de netrecut.

În minutul 78, Ronaldo şi Bale au ratat la aceeaşi fază, iar la atacul următor Atletico a reuşit egalarea prin Carrasco, după o centrare din prima expediată de Juanfran. În prelungiri, jucătorii Realului au avut probleme fizice după ce Zidane a epuizat schimbările pe parcursul timpului regulamentar.

Jucătorii au acuzat crampe pe parcursul celor două reprize de 15 minute, iar meciul a ajuns la loviturile de departajare. La loteria penalty-urilor s-a mers cap la cap, iar finala a fost decisă de ratarea lui Juanfran, penultimul executant al lui Atletico și de transformarea lui Ronaldo la penalty-ul decisiv. Starul Realului fusese foarte slab 120 de minute.

Zinedine Zidane este primul antrenor francez care cucereşte Liga Campionilor şi intră în categoria selectă a celor care câştigă trofeul atât în calitate de jucători, cât şi ca antrenori.

sursa: gsp.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
3

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...

„Învățăm să reciclăm”. Copii învățați de șeful Gărzii de Mediu să recicleze selectiv (Foto)

astăzi, 09:38
20

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești, coordonați de director prof. Chitic Mihaela, prof. Herghiligiu Simona și prof. Zănoagă Loredana, au participat la activitatea „&I...

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
27

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...