FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal

FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal
FIFA studiază posibilitatea de a interzice orice manifestare publică a credinţei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Acest lucru nu este, însă, pe placul Vaticanului.

După Cupa Confederaţiilor, fotbaliştii naţionalei Braziliei, în frunte cu Kaka, s-au rugat împreună, după ce s-au impus în faţa naţionalei SUA, iar acest gest a stârnit comentariile preşedintelui federaţiei din Danemarca, Jim Stjerne Hansen, care a atras atenţia că "religia nu are loc în fotbal".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a luat atitudine şi a admonestat Brazilia, o ţară cu 125 de milioane de catolici. La fel ca în 2002, când Brazilia a primit avertisment din aceeaşi cauză. FIFA consideră că prin interzicerea manifestărilor cu caracter religios ar putea ajuta la evitarea problemelor, însă şi-a atras critici de la Vatican.

"Este o greşeală să văduveşti fotbalul de valorile etice pe care religia creştină şi Biserica Catolică le apără de secole. Sper ca această decizie să fie regândită", a spus Eddio Constantini, preşedintele Fundaţiei Ioan Paul al II-lea.

Forul fotbalistic mondial nu vrea să interzică doar rugăciunile, ci şi ca jucătorii să poarte tricouri cu mesaje religioase gen "Eu cred în Iisus", cum a fost cazul brazilienilor.

Vizate sunt toate religiile, nu doar cele creştine, astfel că, la fel ca Vaticanul, musulmanii critică intenţia FIFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători de Iarnă fără evenimente neplăcute!

astăzi, 10:16
21

Sărbătorile de Iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor...

FOTO - Mașină blocată în noroi: "Mulțumim, Nova Apaserv!"

astăzi, 09:57
132

Fotografiile au fost făcute publice în această dimineață, taximetristul manifestându-și indignarea după ce a rămas pur și simplu blocat în noroiul de pe stradă. "M...

Botoșani: Contribuabilii persoane juridice, invitaţi la sediul ANAF pentru a fi informaţi despre schemele de ajutor de stat!

astăzi, 09:32
104

În acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, a fost adoptată H.G. nr. 880/2018 de modificare şi completa...