FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal

FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal
FIFA studiază posibilitatea de a interzice orice manifestare publică a credinţei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Acest lucru nu este, însă, pe placul Vaticanului.

După Cupa Confederaţiilor, fotbaliştii naţionalei Braziliei, în frunte cu Kaka, s-au rugat împreună, după ce s-au impus în faţa naţionalei SUA, iar acest gest a stârnit comentariile preşedintelui federaţiei din Danemarca, Jim Stjerne Hansen, care a atras atenţia că "religia nu are loc în fotbal".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a luat atitudine şi a admonestat Brazilia, o ţară cu 125 de milioane de catolici. La fel ca în 2002, când Brazilia a primit avertisment din aceeaşi cauză. FIFA consideră că prin interzicerea manifestărilor cu caracter religios ar putea ajuta la evitarea problemelor, însă şi-a atras critici de la Vatican.

"Este o greşeală să văduveşti fotbalul de valorile etice pe care religia creştină şi Biserica Catolică le apără de secole. Sper ca această decizie să fie regândită", a spus Eddio Constantini, preşedintele Fundaţiei Ioan Paul al II-lea.

Forul fotbalistic mondial nu vrea să interzică doar rugăciunile, ci şi ca jucătorii să poarte tricouri cu mesaje religioase gen "Eu cred în Iisus", cum a fost cazul brazilienilor.

Vizate sunt toate religiile, nu doar cele creştine, astfel că, la fel ca Vaticanul, musulmanii critică intenţia FIFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 mai: Mare sărbătoare pentru creștinătate - Sfinții Împărați Constantin și Elena!

Luni, 20 Mai 2019
217

Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe 21 mai pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena. Constantin cel Mare s-a nascut in orasul Naissus (Nis, Serbia) in jurul anului 274. A devenit suveran al in...

A ajuns la Urgențe după o înțepătură de albină. Ce sfat i-au dat medicii!

Luni, 20 Mai 2019
404

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a ajuns, sâmbătă, la Unitatea de Primire a Urgențelor Botoșani, acesta simțindu-se rău în urma unei înțepături de albine. Întrucât, imediat ce a văzu...

A fost găsit trupul neînsuflețit al femeii dispărute în urma ploii de sâmbătă! FOTO

Luni, 20 Mai 2019
5385

Cele mai negre temeri s-au adeverit în cazul femeii care a dispărut de sâmbătă la amiază, sătenii bănuind că aceasta ar fi fost luată de viitură, în urma ploii care s-a...