FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal

FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal
FIFA studiază posibilitatea de a interzice orice manifestare publică a credinţei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Acest lucru nu este, însă, pe placul Vaticanului.

După Cupa Confederaţiilor, fotbaliştii naţionalei Braziliei, în frunte cu Kaka, s-au rugat împreună, după ce s-au impus în faţa naţionalei SUA, iar acest gest a stârnit comentariile preşedintelui federaţiei din Danemarca, Jim Stjerne Hansen, care a atras atenţia că "religia nu are loc în fotbal".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a luat atitudine şi a admonestat Brazilia, o ţară cu 125 de milioane de catolici. La fel ca în 2002, când Brazilia a primit avertisment din aceeaşi cauză. FIFA consideră că prin interzicerea manifestărilor cu caracter religios ar putea ajuta la evitarea problemelor, însă şi-a atras critici de la Vatican.

"Este o greşeală să văduveşti fotbalul de valorile etice pe care religia creştină şi Biserica Catolică le apără de secole. Sper ca această decizie să fie regândită", a spus Eddio Constantini, preşedintele Fundaţiei Ioan Paul al II-lea.

Forul fotbalistic mondial nu vrea să interzică doar rugăciunile, ci şi ca jucătorii să poarte tricouri cu mesaje religioase gen "Eu cred în Iisus", cum a fost cazul brazilienilor.

Vizate sunt toate religiile, nu doar cele creştine, astfel că, la fel ca Vaticanul, musulmanii critică intenţia FIFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
745

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
242

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
198

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...