FC Botosani va avea o PROBLEMA serioasa din vara! Federatia a decis ca trebuie minim doi jucatori locali in raportul de arbitraj! FOTO
SPORT

FC Botosani va avea o PROBLEMA serioasa din vara! Federatia a decis ca trebuie minim doi jucatori locali in raportul de arbitraj! FOTO

   Acsinte si Patache erau singurii jucatori crescuti de club

Noul Regulament de Organizare a Activitatii Fotbalistice (R.O.A.F), actualizat la inceputul lunii ianuarie a fost publicat pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal modificarile care vor avea loc incepand cu sezonul 206/2017.

Astfel, criteriul cel mai important si care le da batai de cap echipelor din Liga 1 este acela ca toate echipele "au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 4 jucători formați la nivel național și 2 jucători formați la nivel de club".

Asta inseamna ca FC Botosani va trebui sa aiba in lotul de 18 jucatori pentru o partida, cel putin 6 jucatori romani, printre care doi crescuti de club, desi cluburile din Liga 1 sperau ca jucatorii locali sa fie doar in lotul de 25 de fotbalist, nu pe foaia de joc.

"Prin jucători formați la nivelul clubului se înțeleg jucătorii care, indiferent de cetățenie, au figurat ca legitimați și au participat la competiții pentru clubul în cauză timp de minim 3 ani (consecutivi sau nu) în perioada cât au fost în vârstă de 15 – 21 de ani.", se specifica in R.O.A.F.


La ora actuala, singurul "jucator local" din lotul FC Botosani este fundasul Andrei Patache. FC Botosani il mai are si pe Claudiu Juncanaru, fotbalist imprumutat in Liga a II-a, la Bucovina Pojorata, si pe care trebuie obligatoriu sa-l readuca la echipa din vara. Pe langa cei doi, ar mai fi si Eduard Sandu, fotbalist care evolueaza acum la Rapid CFR Suceava.

In lotul FC Botosani se mai afla si botosaneanul Mihai Bordeianu, insa el nu se incadreaza la aceasta regula.

"O sa fie un mare scandal la Adunarea Generala. O sa fie probleme in Liga 1. Ei au vrut sa puna trei jucatori locali si am sarit eu. Acum ne mai trebuie si jucatori sub 21 de ani. De unde? Am urmarit in Liga a II-a si nu fac fata in Liga 1. Avem o problema cu jucatorii locali. Nu vor avea probleme Viitorul, Dinamo, Craiova sau Chiajna, in rest toate vor avea probleme. 80 % din cluburi vor avea probleme. Trebuie sa organizam cat mai repede. Vom fi in incurcatura mai multe cluburi. Singurii pe cae ii avem sunt Juncanaru, pe care il vom aduce din vara si Andrei Patache, insa ne mai trebuie cel putin doi in lot.", ne-a declarat Cornel Sfaiter, presedintele FC Botosani.

Andrei Patache a intrat in ultimele sase luni de contract si pana la aceasta ora nu s-a discutat despre o eventuala prelungire a contractului, desi alti jucatori din lot aflati in aceasta situatie au prelungit deja contractele cu FC Botosani.

"Mai sunt doi jucatori cu care nu am prelungit contractele, in rest am rezolvat. Martinus si Patache sunt jucatorii aflati in ultimele sase luni de contract cu care nu am semnat inca, dar Patache e clar ca va ramane, pentru ca e un baiat serios. E greu pe pentru el acum sa prinda echipa, cu Dimitrov acolo, dar el trebuie sa inteleaga si sa se pregateasc", a mai spus Cornel Sfaiter.

 

Spune-ne opinia ta