FC Botosani, singura echipa din Liga 1 fara niciun integralist! Vezi principalele cauze! FOTO

FC Botosani, singura echipa din Liga 1 fara niciun integralist! Vezi principalele cauze! FOTO
S-au scurs patru etape din sezonul 2015-2016 al Ligii 1 si FC Botosani este singura formatie fara niciun integralist, adica acel jucator care sa joace toate cele 90 de minute in aceste etape.

Doar doi jucatori au fost titulari in toate cele patru partide, fiind vorba despre Stelian Cucu si Gabriel Vasvari, dar au fost inlocuiti pana la finalul meciului. Pe langa cei doi, doar Ciprian Brata a bifat minute in primele meciuri din Liga 1, insa el a intrat pe parcursul partidelor.

Principala cauza a faptului ca jucatorii nu au putut fi folositi in toate cele 360 de minute din acest sezon este ca FC Botosani nu a reusit sa se odineasca destul, incepand perioada de pregatire dupa doar 7 zile de pauza. A urmat in cantonament greu si obositor in Austria, dupa care au evoluat in primele doua meciuri din preliminariile Europa League.

Transferurile multe si lipsa de omogenitate sunt alte cauze ale acestei situatii, tehnicienii botosaneni incercand sa introduca forte proaspete pe teren, dar care nu sunt inca la capacitate maxima si care nici nu se cunosc foarte bine cu restul jucatorilor.

O alta caza importanta este aceea ca dupa fiecare meci FC Botosani a avut cel putin doi sau trei jucatori accidentati, care nu au putut fi folositi tot meciul sau in meciurile urmatoare.

Participarea in Europa League a dat peste cap evolutia din Liga 1. In sezonul 2011-2012, Gaz Metan Medias a participat si ea in Cupele Europene, incepand pregatirea mult mai devreme fata de celelalte echipe si s-a confruntat cu aceleasi probleme.

In primele patru etape FC Botosani a folosit 23 de jucatori, fiind a doua in clasament sub Steaua Bucuresti, care a folosit 24 de jucatori in acest inceput de sezon.


 

Spune-ne opinia ta