FC Botosani si alte echipe din Liga 1, tinta granzilor: "Nu e normal să primeşti finanţe din banii publici"

FC Botosani si alte echipe din Liga 1, tinta granzilor: "Nu e normal să primeşti finanţe din banii publici"
Mai multe cluburi de fotbal din Liga 1, private, care nu primesc bani de la primării sau de la consiliile locale vor să iniţieze un protest la LPF prin care să condamne faptul că sînt grupări din fotbalul intern sprijinite din finanţe publice.

"Este o concurenţă neloială, patron de club împotriva consiliului local. Sau, dacă e normal să primeşti bani publici, să se permită şi altor formaţii să fie finanţate de primării, de sector sau din diverse oraşe", au mărturisit mai mulţi oameni de fotbal.

Granzii din Bucureşti, Steaua şi Dinamo, au acuzat de multe ori că s-au lovit de refuzul autorităţilor locale fie în problema stadionului, fie în diverse facilităţi în privinţa bazelor sportive.

Cele două formaţii plătesc de fiecare dată, între 40.000 şi 60.000 de euro pentru folosirea Naţional Arena, în vreme ce FRF, pentru prima reprezentativă, achită doar 20.000 de euro către ALPAB, care ţine de Primăria Bucureşti.

"Statul să nu mai ajute, preferenţial. Mai ales că apar, periodic, scandaluri legate de aceşti bani luaţi din finanţele publice. Nu este o concurenţă loială să concurezi împotriva unor echipe ce primesc milioane de euro de la primării", au comentat contestatarii.

Cine primeşte ajutor public

În Liga 1, Petrolul (locul 3), ASA Tîrgu Mureş (locul 4), CSU Craiova (locul 7), FC Botoşani (locul 8), Ceahlăul (locul 13), Chiajna (locul 15), CSMS Iaşi (locul 17) sînt grupări susţinute şi din bani publici.

"Nu mi se pare normal ca foarte multe dintre echipele Ligii 1 să fie finanţate de către primării, consilii locale sau judeţene. Eu nu m-am gîndit niciodată să apelez la primăria din Giurgiu. Dacă vreau să premiez jucătorii, atunci le dau eu bani" - Ioan Niculae, patron Astra Giurgiu

sursa: gsp.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
656

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
90

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...