FC Botosani, nou-promovata care a surprins Liga 1! O singura formatie a reusit asta in ultimile 7 sezoane!

FC Botosani, nou-promovata care a surprins Liga 1! O singura formatie a reusit asta in ultimile 7 sezoane!
FC Botosani a fost una dintre surprizele placute in sezonul de Liga 1 care tocmai s-a incheiat si singura nou-promovata care nu a retrogradat.

In plus, botosanenii au terminat pe locul 8, fiind chiar foarte aproape de pozitia a saptea. In ultimele 7 sezoane, doar o singura echipa care a promovat in Liga 1, s-a clasat pe locul 8 (cel mai bun pentru o nou-promovata) la finalul campionatului, iar aceasta este Universitatea Cluj, in sezonul 2010-2011, acumuland atunci 47 de puncte.

Un alt rezultat bun reusit de o nou-promovata a fost in sezonul 2008-2009, atunci cand FC Brasov a terminat pe locul 9, acumuland 55 de puncte.

In rest, majoritatea nou-promovatelor au retrogradat in primul sezon de Liga 1, iar un exemplu bun este chiar sezonul 2013-2014, cand din cele patru echipe care au venit din Liga a II-a, trei dintre ele au si retrogradat: Corona Brasov, ACS Poli Timisoara si Sageata Navodari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Soarta meciului dintre FC Botoşani şi FC Dinamo Bucureşti, decisă de ninsoare!

astăzi, 12:26
250

Meciul dintre FC Botoşani şi FC Dinamo Bucureşti, programat sâmbătă seara, pe stadionul ''Municipal'' din Botoşani, de la ora 20,45, în etapa a doua a fazei play-out ...

România 100: "Unirea de la 27 martie 1918 a fost posibilă deoarece românii basarabeni au avut atunci o clasă politică matură, responsabilă și iubitoare de neam"

astăzi, 12:10
109

Știri.Botoșani.Ro va prezenta în fiecare zi, până pe 27 martie 2018, opinii, mărturii, date istorice menite să vină în întâmpinarea unui moment important din d...

Patru elevi din județul Botoșani, calificaţi la faza naţională a Olimpiadei "Universul cunoaşterii prin lectură"!

astăzi, 11:30
457

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale la Olimpiada "Universul cunoaşterii prin lectură". Patru elevi din mediul rural, care au participat la faz...