FC Botoşani - FC Braşov 1-3 (0-1): Înfrângere în mocirlă

FC Botoşani - FC Braşov 1-3 (0-1): Înfrângere în mocirlă

 FC BotoÅŸani nu a reuÅŸit nu a reuÅŸit să se impună în faÅ£a liderului FC BraÅŸov, pierzând cu scorul de 3-1, o partidă pe care oaspeÅ£ii au controlat-o, aceÅŸtia demonstrând îşi merită poziÅ£ia în clasament.  

 

Pe un teren extrem de dificil şi pe o vreme potrivnică fotbalului, FC Botoşani nu a reuşit să se impună în faţa liderului FC Braşov, o echipă mult mai bine aşezată în teren şi cu jucători mai experimentaţi. Anunţat ca un derby al seriei întâi, meciul dintre FC Botoşani şi FC Braşov nu s-a ridicat nici pe departe la acest nivel, fiind un joc de angajament disputat pe un teren ce în unele zone era impracticabil. Forţa şi experienţa braşovenilor şi-a spus cuvântul, aceştia fiind în multe momente la cârma partidei, demonstrând că îşi merită locul pe care îl ocupă în clasament.

Prima ocazie a partidei, a aparţinut echipei FC Botoşani (5) prin atacantul african Kone Seydou, dorit de Dinu Vamă la Braşov, care a reluat cu capul din interiorul careului braşovean, dar mingea a trecut alături de poarta apărată de Nae. Treptat braşovenii au pus stăpânire pe mijlocul terenului şi la prima lor acţiune de atac au reuşit să marcheze prin Hadnagy cel care a profitat de o eroare gravă a defensivei botoşănene. Sburlea a centrat de pe partea dreaptă, Şandor a reluat din şase metri, Prisacă a respins până la Hadnagy care a marcat printr-un şut puternic. FC Botoşani a avut imediat şansa egalării prin mijlocaşul Florinel Ursu, care la trei minute de la deschiderea scorului a scăpat pe contraatac, a driblat un fundaş braşovean dar a şutat peste poartă din interiorul careului. Treptat jocul a scăzut din intensitate, elevii lui Răzvan Lucescu, practicând un joc exact în defensivă, în timp ce botoşănenii erau neputincioşi în atac. De astfel, până la pauză, mai pot fi consemnate doar două şuturi, câte unul de fiecare parte care au trecut alături.

La prima ocazie a reprizei secunde, braşovenii şi-au majorat avantajul pe tabelă prinRobert Ilyeş care a profitat de centrarea lui Sburlea şi a marcat din maginea careului de şase metri, ducând scorul la 2-0. După primirea golului doi, botoşănenii s-au trezit şi după şutului lui Gabriel Luca de 16 metri peste poartă, în minutul 54 Cornel Cornea, intrat pe teren după pauză a redus din handicap. Ex-vasluianul a primit o minge de la Andrieş şi a şutat plasat la colţul lung, învingându-l pe Nae. Din acel moment, botoşănenii au început să spere într-un rezultat bun, dar bucuria nu a durat decât până în minutul 65 când Hadnagy a marcat cu un şut de la circa zece metri sub transversala porţii apărate de Prisacă. După înscrierea golului trei, braşovenii au redus motoarele şi au preferat să îngheţe jocul. Cu toate acestea, botoşănenii au mai avut două bune posibilităţi de a înscrie, prima în minutul 81 când Cornea a reluat cu capul din interiorul careului, dar Nae a respins în bară şi apoi în ultimul minut când botoşănenii au solicitat penalty la un henţ în careu al unui fundaş braşovean. (S.B.)    

Caseta tehnică

 

FC Botoşani - FC Braşov 1-3 (0-1)

Stadion: Municipal

Spectatori: 4000

FC Botoşani: Prisacă - Ov. Ciobanu, Kano, Straton, Acsinte - Ursu, Ştefoi, Luca, Sitaru (46 Cornea) - Ungureanu (46 Andrieş), Kone. Antr. Leo Grozavu 

FC Braşov: Nae - Voicu, B. Nicolae, N. Constantin, Ionescu - M. Roman (86 Cristescu), Ilyeş, Ad. Paulo, A. Senin (13 Şandor) - Hadnagy (69 Dedu), Sburlea.

Arbitri: Ştefan Erdei (Oradea) - Florin Stănescu (Bucureşti), Eugen Gheorghe (Suceava) - Marius Şuhanea (Suceava).

Observator: Aron Huzu (Sibiu)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
472

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
63

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...