FC Botoșani a testat cea mai nouă inovație în sport, aparută în România: NEUROTRACKER, aplicația ce antrenează creierul! FOTO, VIDEO
SPORT

FC Botosani este primul club din Liga 1 si al doilea din Romania, dupa FC Brasov, care a testat cea mai noua metoda de antrenament aparuta in tara noastra, dar existenta de ani buni in strainatate: NEUROTRACKER.

FC Botoșani a testat cea mai nouă inovație în sport, aparută în România: NEUROTRACKER, aplicația ce antrenează creierul! FOTO, VIDEO

Doi tineri, Razvan Patache din Botosani si Bogdan Gheorghiu din Bucuresti au adus Neurotracker in Romania si au implementat deja acest sistem in mai multe sporturi, precum tenis sau hochei, iar urmatorul sport este fotbalul.

Dar ce este NeuroTracker?

NeuroTracker reprezintă o inovație științifică utilizată în procesul de îmbunătățire a performanțelor cognitive prin antrenament perceptual-cognitiv. Acesta antrenează mecanismele implicate în procese de percepție, procesare, analiză, decizie, atenție, etc. Acest instrument a fost conceput de unul dintre liderii mondiali în neurobiofizica Dr. Jocelyn Faubert împreună cu Laboratorul de Percepție și Psihofizică vizuală de la Universitatea din Montreal ca rezultat a peste 20 de ani de studiu în domeniu.

NeuroTracker folosește noua generație de tehnologie 3D asemănătoare mediului gaming și presupune în principal urmărirea multiplelor obiecte la diferite niveluri de intensitate. Beneficiile obținute în urma antrenamentelor cu NeuroTracker se pot observa chiar și numai după 1.5 ore de antrenament efectiv.

NeuroTracker are ca obiectiv creșterea capacității unor procese psihice precum Focusul, Atenția, Conștientizare spațiu-timp, Memoria în lucru, Capacitatea decizională, Viziunea periferică, Viteza de procesare.


Reprezentantii NeuroTracker Romania au ajuns sambata la Botosani si au prezentat jucatorilor si antrenorilor de la FC Botosani aceasta metoda de antrenament a creierului. Botosanenii au fost extrem de incantati de program.

"Antrenarea creierului atletic nu ar treabui sa fie o surpriza pentru echipele sportive. Cu atât mai mult cand facem referire la dezvoltarea sistemului vizual, element esențial in sporturile cu scene vizuale dinamice, rapide si complexe. După cum au observat jucătorii si antrenorii echipei F.C Botoșani, abilitați cheie precum focusul, atenția distributiva si selectiva, vederea periferica, viteza de procesare a informațiilor vizuale, pot fi antrenate si dezvoltate cu sistemul NeuroTracker. Ne bucurăm de invitația primită si felicitam echipa si conducerea pentru interesul in noile tehnologii ce susțin evoluția Sportului in Romania.", ne-a declarat Bogdan Gheorghiu, asociat Cerebro Consulting- Reprezentatant NeuroTraker Romania.

FC Barcelona si Manchester City sunt doar doua dintre marile cluburi internationale care folosesc de cativa ani NeuroTracker.








 

 

Spune-ne opinia ta