FC Argeș retrogradată în Liga a II-a

FC Argeș retrogradată în Liga a II-a

 Cornel Penescu - Perosana Non-Grata  

Comisia de Disciplină LPF a decis, astăzi, retrogradarea echipei FC Argeș în urma implicării în acte de corupţie. Astfel, echipa argeșeană, ocupantă a locului 10 în campionatul ce tocmai s-a încheiat, se vede nevoită se evolueze din sezonul viitor în Liga a II-a.

Totodată, patronul formației, Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata în fotbalul românesc. De asemenea, echipa piteşteană a primit şi o amendă de 3 miliarde de lei vechi.
 


În urma acestei decizii Gaz Metan Mediaş, echipă ce s-a aflat prima sub linia de retrogradare, va rămâne în prima ligă.
 


Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a comentat decizia Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste, care a hotărât ca FC Argeş să fie retrogradată şi Cornel Penescu să fie declarat persona non-grata. Oficialul forului bucureştean a spus că s-a aplicat regulamentul şi asta e tot ce contează. Sandu a mai declarat că este timpul ca să se încheie cu astfel de practici în Liga 1. "S-a aplicat prevederile regulamentare şi nu mai încape altă discuţie. FC Argeş a fost retrogradată, pot să apeleze la recurs şi cu asta, basta! Semnalul către cluburi este clar: să  termine cu astfel de practici, pentru că era şi timpul să se încheie cu aceste nereguli. Sînt unii patroni de cluburi iresponsabili care se ocupă cu astfel de lucruri"

 La aflarea veștii, președintele celor de la Gaz Metan, Corin Cindrea, a lăudat decizia luată de Comisia de Disciplină FRF: “Este o decizie normală şi corectă pentru că faptele petrecute erau prea clare şi dovezile prea evidente ca membrii Comisiei de Disciplină să nu ia decizia de retrogradare a Argeşului. Nu ştiu ce contra probe pot să aducă cei de la FC Argeş. Astfel de fapte trebuie pedepsite ca atare şi nu pot fi tolerate. Sper să fie un semnal de alarmă pentru fotbalul românesc. Ne bucurăm că rămânem în Liga I.
 


 FC Argeș revine în liga secundă după două sezoane petrecute în Liga I.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
2

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
118

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
628

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...