Elevii din Botoșani au sărbătorit Ziua Olimpismului! FOTO

Elevii din Botoșani au sărbătorit Ziua Olimpismului! FOTO

Sportul aduce întotdeauna o mai bună sănătate şi multă bună dispoziţie, aşa că unii botoşăneni s-au gândit să încheie anul şcolar în cea mai frumoasă manieră, sărbătorind Ziua Olimpismului. Un cros la care au participat câteva sute de elevi, dar şi alte activităţi, au avut loc în ultimile zile de şcoală pentru a marca „Luna Olimpică” desfăşurată în perioada 23 mai – 23 iunie.

Principala acţiune s-a desfăşurat în Parcul Mihai Eminescu, unde peste 200 de elevi din mai multe şcoli şi licee din municipiul Botoşani şi comuna Tudora  au alergat la crosul anual organizat de reprezentanţi de la nivelul judeţului ai Academiei Olimpice Române (AOR). Copiii au primit la final tricouri, medalii şi diplome, astfel devenind toţi câştigători.

Tot cros au făcut şi cei 25 de membri ai grupului FUN-RUN care, tot de Ziua Olimpismului au alergat pe traseul Baisa – Ipoteşti şi retur. 

Dorinţa de a sărbători olimpismul i-a prins şi pe cei din Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni. Şah, fotbal şi cros au fost sporturile pe care le-au ales de această dată, sub îndrumarea  directorilor Dumitru-Viorel Dohotariu Dorin Gheorghiescu şi profesorului Daniel Botezatu,  preşedintele Asociaţiei de Sport „Al. Vlahuţă”. Nu au lispit  tricourile, medalii şi diplomele oferite de AOR.
 
"Susţinem sportul de performanţă, încurajăm sportul de masă, creştem tineri frumoşi şi sănătoşi", a declarat Elena Alecsa, organizatoarea competiţiei şi preşedintele filialei botoşănene a AOR la finalul acţiunilor, cea care a fost apreciată pentru constanţa acestor activităţi şi de către reprezentanţii DSP sau ai Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională "Lucie Lecomte" din Botoșani. 

Au mai participat profesorul dr. Coca Dorica, membru AOR, profesorul Socianu Carmen, secretar al filialei, Ana Țepeş şi Dorel Budăi Ungureanu, din partea D.J.S.T, profesorii Zaharia Alina Claudia, Alin Măntăluţă, Simona Budăi Ungureanu şi Diana Rusu de la Şcoala Gimnazială ” Tiberiu Crudu” Tudora,  Liceul Teoretic ”Grigore Antipa”, Școala ” Elena Rareș” şi Colegiul Naţional „AT Laurian”.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescentă găsită inconștientă în toateta de la Mall!

Joi, 15 Noiembrie 2018
2547

Ambulanță solicitată la Mall, unde o adolescentă de 16 ani a fost găsită inconștientă în grupul sanitar de la etajul patru. Cadrele medicale sosite la fața locului spun că fata a mai f...

Scandalul asistenților români din Suedia cu diplome fără să fi fost la școală: Ministerul Educației face controale la o școală postliceală

Joi, 15 Noiembrie 2018
585

Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea SVT din Suedia, a declarat pentru Hotnews.ro că ea împreună cu colegii ei a început să facă investigaţia privind autenticitatea diplomelor asistenţil...

Ce spune Teodorovici despre concedierile de la ANAF

Joi, 15 Noiembrie 2018
233

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat joi, după şedinţa de Guvern, cu privire la concedierile de la ANAF, că "este un subiect depăşit" şi că lucrurile s-au clarific...