Echipele din Play-Out sunt revoltate: "La anul se stiu echipele care vor juca in Play-Off. (...) Au o luna de zile vacanta in plus"
SPORT

Echipele din Play-Off-ul Ligii 1 vor termina actualul sezon cu o luna mai devreme fata de echipele din Play-Out, iar acest lucru a starnit revolta printre formatiile din a doua jumatate a clasamentului.

Echipele din Play-Out sunt revoltate: "La anul se stiu echipele care vor juca in Play-Off. (...) Au o luna de zile vacanta in plus"

Antrenorii Cristi Pustai, de la Gaz Metan Medias, si Leo Grozavu, de la FC Botosani, spun ca la startul sezonului urmator, formatiile din Play-Out vor fi extrem de obosite, pentru ca jucatorii vor avea doar cinci zile libere.

"Cred ca s-ar impune o reviziune a acestui sistem. Se solicita o schimbare, dar nu ne aude nimeni. Nu ne-a cerut nimeni o parere. As fi spus mereu ca nu sunt de acord. Este foarte obisitor. Te intinzi catre 4 iunie, urmeaza sa inceapa campionatul urmator la inceputul lui iulie. Nu ai vacanta, doar cinci zile. Majoritatea echipelor au probleme cu jucatorii aflati la final de contract. Nu le poti da vacanta, nu ai timp sa negociezi, nu ai lot. Cand chemi jucatorii nu stii cati ai in lot si cu cati vei pleca in cantonament. Este prea mult. Este o diferenta mare intre Play-Out si Play-Off, o luna de zile e prea mult. Doar doua echipe joaca in cupa, restul au vacanta. Cred ca trebuie sa fie intr-un sistem normal. Cate tari joaca cu acest sistem ca al nostru? Putine. Noi avem o tara care ne permitem sa avem 16 echipe. Este frustrant ca noi cu primele trei echipe, care se bat la campionat, avem cate 4 puncte cu fiecare.", a declarat Cristi Pustai.

Si tehnicianul botosanenilor are aceeasi parere, precizand ca formatiile din Play-Off vor incepe noul sezon bine pregatite, odihnite, in timp ce echiepe din Play-Out vor fi obosite. Grozavu a spus ca deja se stiu si echipele care vor fi in Play-Off in sezonul urmator.

"Am mai spus treaba asta. Exista o inechitate intre cei care joaca in Play-Out si cei care joaca in Play-Off. Automat sunt 4 saptamani in plus. Jucatorii nu apuca sa se refuleze suficient, sa se incarce pentru un nou campionat, iar noi ii punem sa joace NON-STOP. Zici ca in Romania nu se mai poate face altceva decat sa se joace fotbal. Cand sunt 40 de grade Celsius jucam, cand sunt -20 jucam. Asta doar pentru unii. Normal ca in vara unii vin incarcati din toate punctele de vedere, iar altii se chinuie. Deja va spun de anul acesta ca la anul se stiu echipele care vor juca in Play-Off. Se stiu dinainte.", a declarat Leo Grozavu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Ionuț Tăbultoc

FC Botosani - Dinamo Bucuresti va fi arbitrat de Horatiu Fesnic

Luni, 23 Octombrie 2017
249

Partida va fi arbitrata la centru de Horatiu Fesnic din Cluj, ajutat de asistentii Valentin Avram si Gero Szabo. Din anul 2014 nu a mai castigat Dinamo pe Municipal, de la acel 2-1 din primul...

Daniel Popa, inaintea meciului cu Dinamo: ”Este un meci foarte special. O să încerc să dau tot ce e mai bun”

Duminică, 22 Octombrie 2017
639

Popa vrea ca la finalul campionatului FC Botosani sa fie in Play-Off si ca nu conteaza cine va marca.”Este un meci foarte special. O să încerc să dau tot ce e mai bun, dacă voi...

Costel Enache: ”În tur am simţit o putere impresionantă la Dinamo”

Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
430

”Este un meci important, dificil, însă nu este unul final. Din punctul meu de vedere, indiferent de rezultat, lupta este foarte lungă şi mai este mult de muncă. Pentru noi urmează eta...