E oficial: Vezi aici cum va arata noul SUV Dacia

E oficial: Vezi aici cum va arata noul SUV Dacia

 Dacia SUV  

Dacia dezvaluie in premiera numele si liniile noului model Duster care va prefigura modelul Dacia 4x4, model care va fi lansat oficial in 2010. Producatorul a prezentat astazi primele poze oficiale cu Duster.

Dacia va participa in premiera la circuitele pe gheata din cadrul Trofeului Andros, editia 2009-2010, unde va prezenta numele si liniile noului model Duster care va prefigura modelul Dacia 4x4, model care va fi lansat oficial in 2010.

Ultimul model al gamei Dacia va fi condus de Alain Prost. Duster a fost pregatit pentru a participa la Trofeul Andros de Renault Sport Technologies Sub caroseria din fibra de sticla se afla un sasiu tubular si un motor V6 3l 24v al Renault Nissan. Afisand o putere de 350 CP la 7 500 rot/min, motorul ofera un cuplu de 360 Nm la 5 500 rot/min.

Cutia de viteze cu 6 trepte permite o schimbare precisa si rapida a rapoartelor, chiar si in timpul virajelor pe gheata. Amplasarea motorului in partea posterioara a masinii are drept scop repartizarea optima a masei regulamentare de 950 kg. Vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu suspensii cu doua brate triunghiulare si amortizoare cu cursa lunga, care ii permit sa abordeze terenurile dificile.

Anuntul oficial al Dacia vine dupa ce in prima parte a anului nu a trecut aproape nicio saptamana fara ca pe Internet sa apara schite, informatii exclusive sau fotografii spion cu noul SUV al Dacia.

Pozele publicate de site-ul francez vin la putina vreme dupa anuntul facut de o alta publicatie franceza, L`Automobile, potrivit caruia una SUV-ul Dacia ar putea avea si o versiune de sapte locuri si s-ar putea numi Kanjara. In plus, potrivit francezilor, va imparti aceeasi platforma tehica cu Nissan Qashqai - fiind astfel primul model Dacia din "era Renault" care nu va mai fi proiectat pe platforma "Logan", potrivit L`Automobile.

La doua luni dupa ce a prezentat oficial primul sau crossover (un model aflat al limita dintre doua segmente traditionale), au aparut deja mai multe seturi de poze spion cu modelul SUV pe care Dacia urmeaza sa il prezinte oficial in toamna.

Lansarea Stepway (denumirea oficiala a crossover-ului) venea la alte doua luni dupa ce Dacia prezentase concept-car-ul Duster, primul concept car veritabil al producatorului roman. Asteptam comentariile voastre legate de modul cum arata SUV-ul Dacia si, mai ales, de sansele pe care credeti ca le poate avea acest model in lupta cu ceilalti concurenti din piata.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
64

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
117

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...