După opt ani: România se califică în semifinalele Campionatului European de handbal feminin!

După opt ani: România se califică în semifinalele Campionatului European de handbal feminin!

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat după 8 ani în semifinalele Campionatului European din Franţa, de pe locul al doilea în grupa a II-a principală, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, vineri, la Paris.

Olanda a învins Germania în ultimul meci din grupa principală de la Nancy cu 27-21, astfel că România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de pe locul 2.

Tricolorele vor juca vineri, de la ora 18:30, în prima semifinală cu Rusia. A doua semifinală se va disputa între Franţa şi Olanda, tot vineri, de la ora 22:00.

România este din nou în semifinalele unui Campionat European după o pauză de 8 ani, arata Mediafax. În urmă cu 3 ani, naţionala a ajuns în semifinale şi la Campionatul Mondial. Iar calificarea în careul de aşi ne aduce şi biletele pentru Campionatul Mondial din 2019. La turneul final de anul viitor va juca Franţa, campioana mondială en-titre, dar şi echipele care termină pe locurile doi, trei şi patru la competiţia organizată acum în Hexagon. Cum Franţa s-a calificat şi va juca în faţa Olandei, România e sigură de prezenţa la competiţia organizată în Japonia, nemaifiind nevoită să joace un baraj în luna iunie a anului viitor, încheie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
12

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată.Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
369

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
21

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...