Drumul spre promovare! Cum poate ajunge CSM Botoșani în prima ligă

Drumul spre promovare! Cum poate ajunge CSM Botoșani în prima ligă

CSM Botoșani este la doar câțiva pași de promovarea în prima ligă. Daca lucrurile în grupă sunt aproape rezolvate, doar o minune putând să o oprească pe formația lui Radu Roșu din drumul spre baraj, la turneul de promovare, CSM Botoșani se va duela cu cele mai bune formații din prima divizie.

Pentru a termina pe locul 2, loc ce asigură prezența la baraj, CSM Botoșani are nevoie de două victorii în primele două etape, cu CSU Galați și Poli Iași, iar, în cazul în care se dorește câștigarea grupei, CSM Botoșani are nevoie de două victorii în duelurile cu CSU Suceava.

Dacă va ajunge la baraj, CSM Botoșani se va putea întâlni cu una din primele două formații cu drept de promovare din celelalte ligi, după sistemul locul 1 dintr-o  cu locul 2 din alta grupă.

Acestea sunt echipele care au șanse de a ajunge la baraj din fiecare divizie, incluzând doar formațiile cu drept de promovare, clasate în funcție de valoare:

Seria B

Medgidia (Greu)

Alexandria (Greu)

Pitești (Ușor)

Seria C

Odorheiu Secuiesc (Mediu)

"U" Cluj (Ușor)

Seria D

Oradea (Mediu)

Unirea Sânnicolau Mare (Ușor)

"U" Craiova (Ușor)

În mod normal, exceptând primele două formații din seria A, CSM Botoșani ar fi favorita în orice duel. Menționăm că, făcând o delimitare obiectivă, situația din Seria A este următoarea:

CSU Suceava (Greu)

CSM Botoșani (Greu)

CSU Galați (Mediu)

Poli Iași (Ușor)

CSU Târgoviște (Ușor)

Cum se promovează?

Parcursul până în prima divizie nu este unul ușor. Se joacă un turneu semifinal, în 8 echipe, iar apoi, cele 4 echipe rămase vor juca în turneul final, practic fiind două finale.

Câștigătoarele își vor asigura prezența în prima divizie, în timp ce echipele învinse vor juca un alt baraj, împreună cu 2 echipe din prima ligă (ultimele două clasate din prima ligă retrogradează direct, iar următoarele două din clasament ajung la baraj). Astfel că, în cazul unei înfrângeri la turneul final, CSM Botoșani se va înfrunta cu două dintre următoarele echipe, din prima ligă, clasate în funcție de nivelul primei divizii.

Primele două echipe din grupă de baraj promovează.

Vaslui (Greu)

Făgăraș (Mediu)

Bacău (Greu)

Focșani (Mediu)

Buzău (Ușor)

Reșița (Ușor)

Păstrând situația din acest moment, cel mai probabil parcurs pentru CSM Botoșani ar fi următorul, folosind împerecherea grupelor A-C, B-D(încă nu a fost stabilită împerecherea grupelor), menținând că, în mod normal cei mai bine cotați adversari să aibă câștig de cauză.

Turneul Semifinal: Odorheiu Secuiesc

Turneul Final: Alexandria

Baraj: Vaslui, Făgăraș, Medgidia

Așadar, pentru a ajunge în prima ligă, CSM Botoșani este nevoită să câștige măcar partidele cu CSU Galați și Poli Iași, iar mai apoi să câștige și meciul de la Turneul Semifinal. Mai apoi, o calificare la turneul final ar fi echivalenta cu calificarea la Turneul de baraj, având astfel doua șanse de promovare.

Una peste alta, primul pas pentru promovare este meciul cu CSU Galați, programat pe 9 februarie, la Polivalentă. Echipa are nevoie de susținerea noastră. Din acest motiv, CSM Botoșani a lansat public invitația de a vă aduna prietenii și a veni la meci, pentru a duce împreună echipa spre prima divizie.

 (Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
2

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
5

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
96

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...