Doliu în sportul românesc: A murit Ilie Balaci - VIDEO

Doliu în sportul românesc: A murit Ilie Balaci - VIDEO

Fostul mare jucator Ilie Balaci, gloria incontestabila a Universitatii Craiova, a incetat din viata, duminica dimineata. Ilie Balaci avea doar 62 de ani, iar potrivit cotidianului Gazeta de Sud, Balaci fusese internat in stare grava la spital, dupa producerea unui stop cardio-respirator. Dupa 30 de minunte de manevre de resuscitare, s-a constatat decesul.

"Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii nostri, care ii tineau lumanarea. Parca suntem blestemati!", au fost primele vorbe ale lui Sorin Cirtu, si el un fost fotbalist imens al Craiovei, coleg de generatie cu Balaci, la televiziunea DigiSport TV.

Ilie Balaci si-a petrecut cea mai mare parte din cariera de fotbalist la Universitatea Craiova (intre 1973-1984) . El a mai evoluat si la FC Olt si Dinamo. Ilie Balaci a imbracat de 65 de ori tricoul echipei nationale, pentru care a marcat de 8 ori.

Dupa prodigioasa cariera de fotbalist, Balaci a continuat si cu cariera de antrenor, unde a pregatit mai multe echipe din Zona Golfului si din nordul Africii, cu care a obtinut numeroase performante, printre care amintim: Liga Campionilor Africii cu Club Africain din Tunisia, Cupa Cupelor Arabiei cu Olympique Casablanca din Maroc, campionatul si Cupa din Tunisia, Cupa Presedintelui in Emiratele Arabe cu Al Shabab, Cupa Campionilor Golfului cu Al Nasr etc.

In perioada sa de glorie, Balaci fusese supranumit "Minunea Blonda", fiind nascut pe 13 septembrie 1956, la Bistret. A jucat 347 de meciuri oficiale in Romania, pentru Craiova, Olt si Dinamo. A marcat 76 de goluri pentru Stiinta, 7 pentru Olt si unul singur pentru Dinamo.

In vitrina sa au intrat 7 trofee ca jucator, 3 campionate ale Romaniei si 4 Cupe.

 Clubul de fotbal Unviersitatea Craiova, acolo unde Balaci a evoluat in cea mai mare parte a cerierei sale si unde a avut si cele mai mari satisfactii, s-a grabit sa dea un mesaj dupa aflarea acestei vesti cutremuratoare:

"Intr-o zi mohorata de toamna, Ilie Balaci a plecat sa joace in echipa ingerilor. Dumnezeu sa il odihneasca! NU TE VOM UITA NICIODATA, ILIE BALACI!", scriau oficalii Craiovei, pe contul oficial de Facebook al clubului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
588

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
124

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
79

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...