Doliu in fotbal: Constantin Carstea a incetat din viata

Doliu in fotbal: Constantin Carstea a incetat din viata

 Carstea si Dobrin, doi buni prieteni  Agerpres

Fost campion al Romaniei in anii 1972 si 1979 cu FC Arges, Constantin Carstea a incetat din viata dupa o lupta lunga cu cancerul. Nascut pe 21 februarie 1948, cel poreclit CFR a fost cel mai bun prieten al regretatului Nicolae Dobrin.

Ultimii doi ani si jumatate ai lui Constatin Carstea au fost un adevarat calvar, fostul fotbalist ducand o lupta inegala cu cancerul. Pe 8 august, boala a intrat intr-o faza avansata, iar fostul jucator al Argesului a trecut prin clipe foarte grele.

S-a nascut pe 21 februarie 1948 si a fost unul dintre jucatorii cei mai importanti ai Pitestului din perioada de glorie maxima. Cu Dobrin si Carstea in echipa, Argesul a devenit de doua ori campioana a Romaniei, in anii 1972 si 1979.

Era poreclit CFR de catre antrenorul Leonte Ianovschi din simplul motiv ca a terminat liceul CFR, aflat chiar in apropierea stadionului din Trivale.

A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai regretatului Nicolae Dobrin, cei doi facand parte din echipa de aur construita de Florin Halagian la Pitesti.

A incetat din viata la aceeasi varsta ca si cel mai bun prieten al sau (Gicu Dobrin), dupa o grea suferinta. "O scoatem noi cumva la capat cu echipa (nr. Gloria Bistrita), tu doar sa te faci bine", il imbarbata cu putin timp in urma Jean Padureanu, presedintele bistritenilor.

Castea a suferit in urma cu cateva luni un atac cerebral, fiind necesara o interventie pe creier la o clinica din Cluj. De atunci, starea sa de sanatate s-a agravat constant.

A debutat in prima liga a tarii in 1970, la meciul Crisul Oradea - FC Arges 2-1, in timp ce ultima prezenta a fost in 1982, FC Arges - SC Bacau 3-0.

Intre sezoanele 1961-1969 si 1982-1983 a jucat numai pentru FC Arges, formatie cu care a fost de doua ori campion al Romaniei. A bifat sapte partide in Cupa UEFA si 4 meciuri din Cupa Campionilor alaturi de pitesteni.

Si-a inceput cariera de antrenor ca secund al lui Nicolae Dobrin la varsta de 37 de ani, iar mai tarziu a fost principal al formatiei FC Arges. A pregatit de asemenea timp de 11 sezoane pe Gloria Bistrita, formatie cu care a reusit, printre altele, sa incheie campionatul pe locul 5.

Sursa: Hotnews
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
177

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
92

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...