Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit la un drum de 5.000 de kilometri, în jurul Mării Negre. Un proiect îndrăzneț, pornit dintr-o dorință de explorare și pasiunea pentru sportul pe două roți. Călătoria lui Vali și a lui Dragoş urmează să fie finalizată în octombrie 2017.

"Proiectul a pornit din pasiunea noastră pentru ciclism și călătorii. Suntem doi temerari botoșăneni, iar planul nostru este să pedalăm întreaga lungime a litoralului Mării Negre, în măsura în care este ciclabil, plecând din Galați către Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Moldova, România. Estimăm un total de 5000 de km într-o perioada de două luni de zile", spun cei doi ciclişti.

Dragoș Huțuleac nu este la prima aventură de acest fel. În urmă cu patru ani, alături de Tiberiu Patraș, a parcurs distanța Anglia - România pe bicicletă, un traseu de 26 de zile, cu aproape 3.200 de kilometri parcurși. De data aceasta a ales să călătorească alături de Vali Catargiu, un pasionat de ciclism, implicat în numeroase activități de profil.

"Amândoi am plecat în călătorie din dorința de a experimenta locuri nevizitate de către noi până în acest moment, intr-un mod diferit. Ne dorim să experimentăm ceea ce trăiesc localnicii- bicicleta ne poate aduce cu un pas mai aproape de interacțiuni cu felul de viață local. Proiectul este provocarea noastră, nu suntem oficial asociați cu nici o organizație. Dorim să demonstrăm că a fi turist poate înseamna mai mult decât conceptul la ne gândim în fiecare zi, iar experienţa poate fi mult mai bogată", spun cei doi temerari.

În bagaj poartă tot ce le este necesar pentru două persoane timp de două luni: "echipament de campat, gătit, îmbrăcăminte tehnică, câteva scule și gadgeturi. În rest, multă determinare și voie bună".

Cei doi, Vali Catargiu și Dragoș Huțuleac, au plecat din Botoșani sâmbătă seara și au povestit, pe pagina de Facebook, cum a fost prima zi.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judecătorii au obligat DSP să plătească Sanatoriului Podriga banii pentru perioada cât nu a autorizat funcţionarea unităţii medicale

astăzi, 09:48
92

Magistraţii au anulat decizia DSP de respingere a Autorizaţiei Sanitare de Funcţionare şi au obligat instituţia să emită autorizaţia pentru perioada 18 mai 2016- 30 iunie 2016. În acela...

Bărbat mort în urma unui incendiu! A fost descoperit de un pompier ce mergea la muncă

astăzi, 09:34
187

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Trușești, cunoscut cu afecțiuni locomotorii, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a cuprins patul în care dormea....

După mitingul PNL: Așteptăm scuze față de comunitate și față de munca sinceră a unor artiști!

astăzi, 09:28
319

Primul protest al opoziției la Botoșani a reușit să stârnească dezamăgirea și nemulțumirea cetățenilor! Printre sloganuri, strigături, vuvuzele, scandări mai mult sau mai puțin insp...