Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit în marea aventură: Turul Mării Negre pe biciclete! FOTO, VIDEO

Doi botoșăneni au pornit la un drum de 5.000 de kilometri, în jurul Mării Negre. Un proiect îndrăzneț, pornit dintr-o dorință de explorare și pasiunea pentru sportul pe două roți. Călătoria lui Vali și a lui Dragoş urmează să fie finalizată în octombrie 2017.

"Proiectul a pornit din pasiunea noastră pentru ciclism și călătorii. Suntem doi temerari botoșăneni, iar planul nostru este să pedalăm întreaga lungime a litoralului Mării Negre, în măsura în care este ciclabil, plecând din Galați către Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Moldova, România. Estimăm un total de 5000 de km într-o perioada de două luni de zile", spun cei doi ciclişti.

Dragoș Huțuleac nu este la prima aventură de acest fel. În urmă cu patru ani, alături de Tiberiu Patraș, a parcurs distanța Anglia - România pe bicicletă, un traseu de 26 de zile, cu aproape 3.200 de kilometri parcurși. De data aceasta a ales să călătorească alături de Vali Catargiu, un pasionat de ciclism, implicat în numeroase activități de profil.

"Amândoi am plecat în călătorie din dorința de a experimenta locuri nevizitate de către noi până în acest moment, intr-un mod diferit. Ne dorim să experimentăm ceea ce trăiesc localnicii- bicicleta ne poate aduce cu un pas mai aproape de interacțiuni cu felul de viață local. Proiectul este provocarea noastră, nu suntem oficial asociați cu nici o organizație. Dorim să demonstrăm că a fi turist poate înseamna mai mult decât conceptul la ne gândim în fiecare zi, iar experienţa poate fi mult mai bogată", spun cei doi temerari.

În bagaj poartă tot ce le este necesar pentru două persoane timp de două luni: "echipament de campat, gătit, îmbrăcăminte tehnică, câteva scule și gadgeturi. În rest, multă determinare și voie bună".

Cei doi, Vali Catargiu și Dragoș Huțuleac, au plecat din Botoșani sâmbătă seara și au povestit, pe pagina de Facebook, cum a fost prima zi.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoturism răsturnat într-o cultură de floarea soarelui, şoferiţă transportată la spital FOTO

astăzi, 10:27
190

Femeia, aflată la volanul unui autoturism Renault, circula dinspre Suceava spre Botoşani şi, înainte de o curbă la dreapta în zona ieşirii din Huţani, nu reduce viteza de deplasare, ...

Botoşani: Ne aşteaptă o săptămână "furtunoasă", în care vremea bună va alterna cu precipitaţiile

astăzi, 09:12
989

De la cer senin şi vreme frumoasă la furtuni cu fulgere în doar câteva minute: acesta este scenariul pe care îl vom experimenta în următoarele zile, după cum arată prognoz...

Un deputat PNL îi atacă pe polițiștii rutieri: „Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?” Reacția agenților

astăzi, 08:37
302

Deputatul liberal a spus că nu poate înţelege de ce se opun poliţiştii modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea radarelor, el întrebându-se dacă motivul nu e...