DEZAMĂGIRE! Steaua pleacă de pe Municipal cu toate cele trei puncte, după un 0-2 cu FC Botoşani! FOTO
LIVE-TEXT

DEZAMĂGIRE! Steaua pleacă de pe Municipal cu toate cele trei puncte, după un 0-2 cu FC Botoşani! FOTO
Victorie şi "o seară minunată", la fel ca versurile cântecului- epilog ce răsună în boxele Stadionului Municipal după orice meci în care FC Botoşani învinge, îşi doresc suporterii în această seară, când FCSB (Steaua) Bucureşti vine să-i întâlnească pe jucătorii botoşăneni, în etapa a patra a Ligii I.

Pregătirile pentru acest meci, din punctul de vedere al suporterilor, au început cu câteva ore înaintea meciului, cartierele din jurul stadionului răsunând de "probele" de scandări şi de bătăi ale tobelor pe care le-au exersat.

Cum un meci de o asemenea importanţă nu putea trece neobservat, suporterii s-au înghesuit la turnicheţi, sute de botoşăneni aşteptând să pătrundă pe stadion. Municipalul este aproape plin în această seară, până şi biletele păstrate pentru suporterii echipei coordonate de Laurenţiu Reghecampf fiind cumpărate de botoşăneni. Şi asta din cauza faptului că galeria tradiţională a Stelei a cam părăsit FCSB-ul lui Becali, astfel că steliştii joacă în ţară fără susţinere sau cu o susţinere reduse a spectatorilor.

Victorie împotriva vicecampioanei din sezonul 2015- 2016 îşi doresc suporterii, victorie îşi doresc acţionarii echipei, victorie îşi doresc şi elevii lui Leo Grozavu, aflaţi în faţa unei provocări: smulgerea victoriei, prima împotriva Stelei.

Pentru acest meci, Leo Grozavu i-a aliniat în primul 11 pe: Plamen Iliev, Andrei Miron, Florin Plămadă, Victor Astafei, Gabriel Vaşvari (căpitan), Istvan Fulop, Mihai Roman, Nicolae Muşat, Alexandru Ichim, Deivydas Matulevicius, Radoslav Dimitrov. Rezerve vor fi: Călin Albuţ, Andrei Burcă, Cătălin Golofcă, Andrei Patache, Răzvan Greu, Lorand Fulop, Sergiu Popovici.

De partea cealaltă, Laurenţiu Reghecampf îi aruncă pe titularii: Florin Niţă, Gabriel Tamaş, Florin Tănase, Alin Toşca, Alexandru Tudorie, Adnan Aganovic, Vlad Ichim, Ovidiu Popescu, Dan Popescu, Gabriel Enache, Alexandru Bourceanu (căpitan). Rezervele Stelei sunt: Valentin Cojocaru, Gabriel Simion, Bogdan Mitrea, Jughurta Hamroun, Nicolae Stanciu, Robert Vîlceanu, Adrian Popa.

Vremea la Botoşani este încă bună, previziunile meteorologilor privind eventuale precipitaţii reducându-se deocamdată la stadiul de previziuni. La Botoşani, în această seară, se înregistrează 15 grade.

Meciul a început! Lovitura de start a aparţinut steliştilor. Din tribune şi peluze, scandările suporterilor se acoperă, fiecare "facţiune" dorind să se facă mai bine auzită. Ca de obicei, galeria "Dark Hooligans" este alcătuită mai mult din tineri şi adolescenţi.

Pentru a doua oară într-un minut, botoşănenii ratează şansa de a deschide scorul, prin loviturile pe poartă obţinute şi eşuate.  

Minutul 11 însufleţeşte din nou stadionul, după alte două tentative ale FC Botoşani să deschidă scorul. Mai cu ceartă, mai cu încurajări, suporterii fac tot ce le stă în putinţă să îşi ţină "treji" jucătorii.

În minutul 15, Astafei tentează din nou poarta lui Niţă, în timp ce în partea cealaltă, Plamen Iliev se plictiseşte. Nu pentru mult timp pentru că se înregistrează şi primul atac pe poarta Botoşaniului, respins de portarul moldovenilor.

În minutul 19, un ghinion teribil face ca mingea lansată de Mihai Roman să nimerească transversala lui Niţă, iar cornerul care a urmat nu a adus nicio schimbare pe tabelă, mingea fiind respinsă de portarul stelist, lansat în plonjare.

Plamen Iliev se găseşte din nou la datorie, apărându-şi poarta în faţa unui "grup" de stelişti care se bâlbâie. Minutul 26 găseşte scor alb pe tabelă. 

Gabi Vaşvari sparge gheaţa, nefericit, în privinţa cartonaşelor galbene, pentru un fault. Urmează o repunere de la colţ, dar Iliev îşi apără din nou buturile. 

În afara jocului propriu-zis, de pe teren, suporterii urmăresc şi "jocul" antrenorilor. Agitat, mişcându-se aproape continuu, Leo Grozavu nu-şi slăbeşte o clipă elevii, rare fiind momentele în care se ascunde sub copertina băncii de rezervă. De partea cealaltă, "Reghe" pare mai calm, dar e tot la marginea terenului.

Publicul face valuri, de câteva ori fiecare suporter ridicându-se şi încurajându-şi echipa. Toate bune şi frumoase, până când un spectator aminteşte colegilor de tribună că aşa făceau şi ieşenii, când îşi susţineau echipa în Europa League, tot valuri- valuri, iar Hajduk Split a dat gol. Gluma i-a cam potolit pe suporteri. 

Prima repriză a meciului FC Botoşani- FCSB se încheie, scorul rămânând 0-0.

A doua repriză începe cu schimbări în tabăra steliştilor, Hamroun, Popa şi Stanciu intrând în teren în locul lui Aganovic, Popescu şi Tudorie.
 

În minutul 49, Steaua deschide scorul. FC Botoşani- FCSB 0-1. Suporterii devin nervoşi şi dau indicaţii jucătorilor şi lui Grozavu. De partea cealaltă, steliştii s-au bucurat mai silenţios,având în vedere că numărul suporterilor echipei lui Gigi Becali este infim faţă de cel al botoşănenilor. 

Implicat în joc şi serios, Radoslav Dimitrov îşi sărbătoreşte ziua de naştere în teren, bulgarul "adoptat" de botoşăneni împlinind astăzi 28 de ani. Ar fi de dorit ca ai săi colegi să-i facă un cadou constând în victoria împotriva Stelei.

Minutul 58- Tamaş încasează un galben.

Prima schimbare în tabăra botoşănenilor vine în minutul 63, când Mihai Roman este înlocuit de Cătălin Golofcă.
Ocazie frumoasă, dar nefructificată, a botoşănenilor care au împins mingea puţin deasupra transversalei lui Niţă. Deşi dezamăgiţi, suporterii botoşăneni încă îşi susţin preferaţii, încă speră. 

A doua schimbare în teren, Leo Grozavu mergând pe mâna lui Lorand Fulop. Aşteptările suporterilor sunt tot mai mari, dat fiind că "Lory" face un duo bun cu fratele lui, Isti Fulop.

Plouă pe Municipal, o ploaie cu picuri mici şi reci, iar temperatura a scăzut deja. Probabil acesta este unul dintre motivele care împing zeci de suporteri spre ieşirea din Stadion.

Minutul 80- Steaua mai înscrie un gol în poarta lui Iliev, în protestele suporterilor care încearcă să atragă atenţia asupra faptului că un jucător al FC Botoşani a fost faultat. Este vorba de Nicolae Muşat, scos de pe teren şi înlocuit de Popovici.

Botoşănenii rămân fără căpitan în teren după eliminarea lui Gabi Vaşvari, în urma sancţionării cu încă un cartonaş galben, devenit astfel roşu. Deja este clară scăderea de formă a FC Botoşani, pauza stricând concentrarea şi determinarea.

Suporterii plini de frustrări îl "agaţă" pe Reghe, căruia îi fac observaţie şi îi reproşează stilul de joc al elevilor săi. Antrenorul steliştilor reacţionează o singură dată, răspunzând unui botoşănean, dar intervin stewarzii care despart grupul de suporteri.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 0-2 pentru steliştii care obţin astfel toate cele trei puncte. Echipa botoşănenilor îşi salută suporterii şi îşi asumă criticile.

VIDEO Declaratiile lui Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua













 

 

Spune-ne opinia ta