`Cursaru era vedetă atunci când a părăsit Bacăul`

`Cursaru era vedetă atunci când a părăsit Bacăul`

 Antrenorul secund al FC BotoÅŸani a spus că transferului lui Cătălin Cursaru a căzut, adăugând în acelaÅŸi timp că fostul golgheter al României pe vremea când juca la FCM Bacău nu ar fi avut garantat postul de titular.  

A fost un test util amicalul cu FCM Dorohoi?

Era mai edificator dacă jucam pe primul teren, deoarece ne doream să ne acomodăm cu suprafaţa de joc de acolo. Din păcate cei de la Dorohoi nu ne-au lăsat şi am fost nevoiţi să jucăm pe terenul de antrenament, cu toate că primul teren arăta destul de bine şi nu exista riscul să se strice. Am văzut puţin din ceea ce noi ne-am dorit deoarece vroiam să corectăm şi anumite greşeli, dar una peste alta e bine că am reuşit să jucăm acest meci amical.

 Se poate spune că vântul a fost un adversar?

Am fost vitregiţi şi de vreme, deoarece vântul a bătut destul de tare, dar nu avem ce face şi trebuie să jucăm în orice condiţii. Important era să jucăm acest amical şi să ne recăpătăm moralul, după înfrângerile suferite în turneul din Antalya. În plus, suntem mulţumiţi că nu s-a mai accidentat nimeni, deşi au fost câteva intrări ceva mai dure ale celor de la Dorohoi.

Aceasta este şi echipa care va începe şi meciul cu Dunărea Galaţi?

În mod normal da, dar mai avem o săptămână, în care se pot întâmpla multe. Teoretic, aceasta este echipa cu care vom începe meciul cu Dunărea Galaţi.

Porfireanu poate fi o soluţie pentru atac?

Porfireanu a mai început bine pregătirea, dar pe parcurs nu a mai dat acelaşi randament. De această dată, el a făcut o pregătire foarte bună atât în cantonamentul din Botoşani cât şi în cel din Antalya şi asta se vede şi în jocul lui. Important este să continue aşa deoarece se vede o schimbare de atitudine în jocul lui. Noi le-am zis la toţi jucătorii tineri, să îşi câştige tricoul de titular şi să nu îl mai cedeze, pentru că nici un antrenor nu schimbă un jucător care e în formă pentru a introduce altul, indiferent cine este.

Cursaru mai vine la Botoşani?

Nu cred că se va mai realiza transferul lui Cursaru. Probabil are alte variante, mai avantajoase. Şi dacă ar fi venit la Botoşani, nu îi garanta nimeni locul de titular doar pentru că se numeşte Cursaru. El ar fi trebuit să demonstreze că merită să joace şi că poate ajuta echipa. Cursaru era vedetă atunci când a părăsit Bacăul şi când era golgheterul României. În ultima jumătate de an, nu a mai avut aceeaşi evoluţie foarte bună.

Va mai fi vreun transfer de ultimă oră?

Eu personal nu cred. E puţin probabil să mai facem vreun transfer în zilele următoare. Dacă am găsi un jucător care să fie util echipei noastre care să acopere un post unde nu stăm foarte bine, îl vom lua, dar este destul de dificil. În cazul în care nu vom mai reuşi vreun transfer, vom începe returul cu lotul actual.

Brazilianul Simao, este un câştig?

Simao a jucat destul de bine în meciurile de pregătire şi a marcat şi cele mai multe goluri. El este o soluţie pentru atacul nostru. Important este să se integreze cât mai bine în lot şi să putem conta pe el în acest retur, pentru că este un jucător care are calităţi. În această iarnă am reuşit să formăm o echipă ce se bazează pe muncă, modestie, fără a avea vedete sau jucători cu statut special.

Lotul actual este superior celui din turul campionatului?

Cel puţin din punct de vedere numeric stăm mai bine. Valoric, vom vedea în meciurile pe care le vom disputa. Jucătorii trebuie să înţeleagă că fiecare este important chiar dacă nu este titular din primul meci. Vom avea două luni cu câte două intermediare şi vom avea nevoie de toţi jucătorii deoarece pe parcursul unui campionat apar suspendări, accidentări şi atunci au şansa de a juca.

Vor mai pleca jucători la Dorohoi?

E greu de spus în momentul de faţă. Am vrut să trimitem câţiva juniori, dar care nu au vrut să meargă. Să vedem săptămâna aceasta ce va fi. Probabil vom ceda unul-doi jucători, deoarece avem o colaborare cu cei de la Dorohoi şi trebuie să îi ajutăm. 

Unde vă pregătiţi în această săptămână?

 Este destul de dificil în ceea ce priveşte terenurile de antrenament, dar cum am găsit soluţii până acum sperăm să găsim şi în această săptămână. Noi ne-am dori să facem măcar un antrenament pe terenul de la Dorohoi, pentru a ne acomoda cât de cât. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
442

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
57

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...