Cupa Romaniei (FC Botosani - Gloria Buzau): Obiectiv - Calificarea

FC Botosani vrea sa profite de forma slaba a Gloriei Buzau din prima parte a campionatului si isi propune eliminarea din Cupa Romaniei a divizionarei A. Tehnicianul botosanean, Leo Grozavu, considera ca meciul de astazi nu va semana cu cel de sambata de la Tulcea si ca jucatorii vor avea o alta motivatie.

Desi vin dupa o infrangere severa la Tulcea, jucatorii echipei FC Botosani au un moral bun inaintea partidei de astazi cu Gloria Buzau, pe care doresc sa o elimine si sa realizeze cea mai buna performanta din istoria recenta a fotbalului botosanean. Eliminarea Gloriei Buzau nu ar fi o surpriza prea mare daca tinem cont de evenimentele din ultima saptamana, in care buzoienii au ramas fara antrenor iar intre jucatorii romani si cei straini este un conflict evident. Conducerea tehnica a FC Botosani vrea sa profite de aceasta perioada nefasta a buzoienilor si sa obtina o victorie care i-ar asigura prezenta in optimile Cupei Romaniei. "Eu ma asteptam sa avem un meci dificil. Nu am reusit sa ne remontam dupa cele doua meciuri de cupa si de campionat, in primul rand din punct de vedere mental. In plus a fost deplasarea la Tulcea si nu am reusit sa ne recuperam. La momentul jocului, nu am avut acea ardoare in disputa pentru minge. Am vazut ca e ceva in neregula dar am sperat ca vom reusi sa scoatem maximum de la jocul de campionat. Din pacate nu am reusit. Speram ca in cupa cu Buzaul va fi altfel. Este un meci cu o divizionara A, mai mult ca sigur jucatorii vor fi si constienti si motivati de lucrul acesta", a spus antrenorul principal Leo Grozavu, care a adaugat: "Am vazut si eu ca sunt probleme la Buzau. A fost si perioada asta de intrerupere a campionatului in care au avut loc anumite evenimente. Pe noi ne intereseaza mai putin lucrul acesta si sper sa profitam de situatia lor mai putin placuta si ne dorim sa castigam meciul. Important este nu ce se intampla la Buzau, ci ce se intampla la noi. Mi-as dori ca la momentul jocului sa avem jucatorii cei mai in forma. Apti, in primul rand din punct de vedere mental si fizic. Avem jucatorii in forma, dar multi dintre ei inca nu au reusit sa se recupereze".

Sanse egale
Desi teoretic, Gloria Buzau ar fi favorita la calificare, tinand cont ca vine dintr-un esalon superior, in realitate sansele sunt egale, pentru ca formatia buzoiana, in primele zece etape nu a aratat ca o divizionara A. Ba din contra, formatia patronata de Costel Bucur ar fi avut serioase probleme si in liga a II-a. "Eu nu cred ca acest meci are o favorita. Chiar daca Buzaul este o echipa de divizia A, nu este favorita, asa cum nici noi nu ne putem considera favoriti. La inceput de joc, sansele sunt 50-50. Probabil Buzaul compenseaza prin faptul ca este divizionara A si are mai multa experienta. Noi compensam prin faptul ca jucam pe teren propriu si suntem o echipa dornica de afirmare", a mai precizat tehnicianul botosanean, care ramane totusi rezervat in privinta jocului, declarand: "Nu ne asteptam sa avem un meci usor, pentru ca este o echipa care evolueaza intr-un esalon superior noua si mai mult ca sigur va fi un meci disputat. Intram in teren cu dorinta de a castiga fiecare meci. La unele reusim, la altele nu. Dupa joc se pot face mai multe comentarii".

Pregatiti de penalty-uri
Conducerea tehnica a FC Botosani sustine ca echipa este pregatita pentru toate variantele posibile, inclusiv pentru loviturile de la 11 metri, daca se va ajunge aici. Desi nu si-ar dori sa se ajunga la penalty-uri, Leo Grozavu spune ca ar accepta si aceasta varianta numai daca formatia pe care o pregateste ar reusi sa invinga si sa se califice in optimi. "Mi-as dori ca meciul sa se decida in favoarea noastra. Pana la urma, orice sacrificiu nu mai conteaza. Mi-as dori sa castigam jocul, chiar si la 11 metri. Suntem pregatiti pentru asta. Noi ne-am pregatit pentru lovituri de la 11 metri, inclusiv la meciul cu Ecologistul. In meciurile de cupa se poate intampla orice. Aceste jocuri sunt efectiv ale jucatorilor. Calificarea este un bonus. Nu exista presiune, ca daca nu ne calificam nu stiu ce se intampla", sustine Leo Grozavu care a mai afirmat: "Daca ne calificam, jucatorii ar trebui sa dedice victoria publicului in primul rand si apoi actionarilor. Ei au fost la meciul de la Tulcea si au plecat destul de dezamagiti. Eu zic ca ar trebui sa-si ia revansa".

Fara junior
Cat priveste primul 11 pe care Leo Grozavu il va trimite in teren, tehnicianul botosanean sustine ca cert este ca in poarta va apara Alin Bordeanu, iar in atac vor juca Bogdan Ghiceanu si Kone Seydou. De asemenea, Leo Grozavu intentioneaza sa il foloseasca pe Keita mijlocas central. Interesant este ca FC Botosani nu va folosi in acest meci niciun junior din primul 11, profitand de faptul ca regulamentul nu prevede acest lucru. "Nu sunt obligat sa joc cu junior si probabil ca nu o voi face. Vreau sa introducem cea mai experimentata echipa cu toate ca noi avem jucatori tineri si nu putem spune ca unul este mai experimentat decat celalalt", a precizat tehnicianul botosanean. La capitolul indisponibilitati, se numara Balaban, Such si mai nou Caragea, care se pare ca nu va putea evolua nici in jocul de sambata cand FC Botosani va intalni pe propriul teren formatia Concordia Chiajna. Partida dintre FC Botosani si Gloria Buzau va fi aritrata la centru de Marin Bordean din Sibiu, ajutat de Iulian Radu si Radu Ghinghuleac, ambii din Bucuresti. Arbitru de rezerva va fi Ciprian Amarandei din Vaslui, in timp ce observatori vor fi Mircea Salomir din Cluj si Victor Ciocan din Bistrita.

Echipele probabile:
FC Botosani: Bordeanu - Aldea, Tincu, Papp, Acsinte - Borostean, Nicodim, Vasvari, Pleniceanu - Kone, Ghiceanu.
Gloria Buzau: Barbu - Everton, Vlaicu, Cretu, Doicaru - Russiano, Bicfalvi, Vigariu, Fallardo - Litu, Tiago.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
16

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
35

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
297

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...