Cum se poate califica România în sferturi

Cum se poate califica România în sferturi

 Tricolorii lui PiÅ£urcă au mari ÅŸanse să iasă vii din „Grupa morÅ£ii”. Mutu ÅŸi compania au obÅ£inut deja două puncte după două meciuri ÅŸi, în acest moment, depinde doar de noi să ne calificăm în sfe  

România poate merge mai departe şi dacă pierde cu Olanda, dar la fel de bine poate să se întoarcă acasă neînvinsă în cazul unui egal, dacă Italia şi Franţa nu termină la egalitate între ele.


Victorie cu Olanda.Calificaţi 100%

Olanda, cu şase puncte la activ, este câştigătoarea grupei şi se gândeşte serios în perspectivă.Fostei adversare din preliminarii îi convine de minune ca România să se califice în sferturi, pentru că, în contextul în care noi vom trece de "regina" grupei D(favorită fiind Spania), conform tabloului ne reîntâlnim cu Olanda în semifinale. Deci, dacă înving Å¢ara Lalelelor, tricolorii vor ieşi din grupă indiferent de rezultatul partidei Franţa-Italia.


Egal cu Olanda. Calificaţi 50%

În acest caz ne calificăm numai dacă Franţa şi Italia vor remiza şi ele în meciul direct. Astfel, vom merge mai departe cu 3 puncte, în timp ce Franţa şi Italia vor avea câte două puncte.

Înfrângere cu Olanda.Calificaţi 30%

În acest context, este obligatoriu ca Franţa şi Italia să remizeze, dar doar la 0-0. De ce? Pentru că se va realiza un clasament în trei. Astfel, înfrângerea cu Olanda trebuie să fie cel mult la două goluri diferenţă pentru a lua faţa Franţei şi Italiei în clasament, deoarece cele două au pierdut cu trei goluri diferenţă în faţa batavilor.


În cazul în care, după disputarea meciurilor din grupă, două sau mai multe se vor afla la egalitate de puncte, departajarea va fi efectuată conform următoarelor criterii:

a) Numărul de puncte obţinute în meciurile între echipele în cauză;
b) Golaverajul în meciurile dintre echipele în cauză;
c) Numărul de goluri înscrise în meciurile dintre echipele în cauză (se aplică dacă mai mult de două echipe se vor afla la egalitate de puncte), criteriu care o elimină pe Franţa, dacă remizează alb cu Italia.
d) Golaverajul general, în toate jocurile disputate în grupă;
e) Numărul mai mare de goluri înscrise în toate jocurile din grupă;
f) Coeficientul rezultat în urma jocurilor disputate în competiţiile de calificare la Cupa
Mondială FIFA 2006 şi la UEFA EURO 2008 (puncte obţinute împărţite la numărul de jocuri disputate). În cazul în care în partida dintre Franţa şi Italia scorul va fi 0-0, iar România va pierde contra Olandei cu 3-0(acelaşi scor cu care a pierdut şi Italia), atunci egalitatea dintre Italia şi România va fi perfectă, iar în sferturi va ajunge "Squadra Azzurra"datorită coeficientului menţionat mai sus.
http://www.prosport.ro/

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simulare pentru BAC în fiecare an, de la clasa a IX-a până la a XII-a? Andronescu: "Creștem presiunea, să se pregătească pentru examenul final"

astăzi, 14:29
107

Elevii de clasa a VII-a vor susține peste o lună simularea Evaluării naționale, a anunțat oficial ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă. "Avem evaluări la clasele...

Comisia Europeană nu a primit nicio cerere de finanțare pentru autostrada A8 Tg Mureș - Tg Neamț

astăzi, 14:24
91

PSD a alocat prea puțini bani pentru completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A8 Târgu Mureș - Târgu Neamț (210 km) și guvernul nu a cerut nici banii și nici asistența...

Programul Festivalului Național de Muzică Ușoară Românească "Mărțișor Dorohoian" 2019

astăzi, 13:33
116

Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșa...