Cristian Ungureanu, atacant FC Botoşani: "Am venit cu inima deschisă la Botoşani"

Cristian Ungureanu, atacant FC Botoşani: "Am venit cu inima deschisă la Botoşani"

Atacantul echipei FC Botoşani Cristian Ungureanu, susţine că nu este mulţumit de ceea ce a arătat în acest început de campionat, fapt pentru care a cerut îngăduinţă de la antrenori şi suporteri. Fostul jucător al Uni

- După câţiva ani în care ai evoluat pe la mai multe formaţii, ai revenit la Botoşani. Cum ţi se pare acum echipa?

- Când am plecat eu, echipa era în divizia C, acum e în B, cu pretenţii pentru locurile fruntaşe şi pot spune că s-a schimbat mult şi ceea ce s-a schimbat e în bine.

- Crezi că FC Botoşani are forţa să se bată la promovare?

- Fără discuţii. Eu cred că la ora actuală ne putem bate cu orice echipă din seria noastră. Este o serie puternică cu multe echipe ce s-au întărit cu jucători ce au evoluat pe la divizia A, dar eu cred că putem să ne luptăm la promovare. Dacă suntem un grup unit şi evoluăm aşa cum am făcut-o astăzi putem bate echipe importante şi cu pretenţii.

- Ai evoluat atât în primul eşalon cât şi în cel de al doilea. E diferenţă mare între cele două eşaloane?

- Nu e mare diferenţă, numai că acolo fotbalul e puţin tacticizat, iar aici e mai multă muncă. În divizia B, se joacă mai mult cu inima şi se pune mai puţin accent pe tactică.

- Ai avut un start de campionat în care nu ai reuşit să înscrii…

- Plecând de la o echipă la alta nu e uşor să te integrezi. Am cerut timp şi Leo Grozavu m-a înţeles şi sper să îmi revin. În jocul meu se vede o creştere de la meci la meci, dar de acum trebuie să şi marchez. Eu nu îmi propun niciodată să marchez un anumit număr de goluri în campionat, ci îmi propun să joc bine, chiar dacă termin un campionat fără să înscriu. Dacă am făcut toate meciurile bune, am respectat ce mi-a spus antrenorul şi echipa a câştigat sunt cel mai bucuros. 

- Ai fost criticat de preşedintele clubului. Å¢i se par justificate aceste critici?

- Se aşteaptă mult de la mine. Sunt un jucător cu experienţă şi e normal să fiu criticat când nu dau randament. Sunt plătit pentru a da randament şi nu pentru a face fotografii.

- Te gândeşti la o revenire în prima ligă?

- Orice jucător se gândeşte să joace în prima ligă. Dacă nu vrei mai mult în fiecare zi, atunci nu ai nici o şansă să reuşeşti. Aşa gândesc şi aşa cred eu că e normal. Acum sunt la Botoşani şi vreau să îmi fac bine treaba aici. Eu mi-am dorit de mai demult să revin la FC Botoşani, dar nu am avu şansa. Nu ştiu care a fost situaţia. Am dat un telefon, am întrebat dacă se poate şi nu am primit un răspuns favorabil şi am încetat orice tratative. În această vară Leo m-a dorit, ştia că sunt din Botoşani şi de aceea am venit. Am venit cu inima deschisă la Botoşani, am venit pentru public, am venit pentru conducere pentru a ajuta această echipă care m-a propulsat în prima ligă.

- Eşti mulţumit de ceea ce ţi s-a oferit?

- Sunt mulţumit. Nu sunt mulţumit încă de mine. Oamenii au fost extraordinari.

- De curând eşti membru al unui partid politic. Ce te-a determinat să faci acest pas?

- E o opţiune de a mea. Nu am vrut ca viaţa să treacă pe lângă mine atâta timp cât am posibilitatea să cunosc şi noi orizonturi. Mi s-a părut că e un moment potrivit să încerc şi altceva. Sunt un om care tot timpul am avut o viaţă activă. Chiar dacă m-am înscris într-un partid politic, în momentul de faţă nu mă gândesc la absolut nimic decât la fotbal.

- Ce intenţionezi să faci după ce vei termina cariera de fotbalist?

- E dificil de spus acum. Nu ştiu ce mi s-ar potrivi mai bine. Intenţionez să mă înscriu la a doua facultate, la management şi eu unul cred că am vocaţie pentru a conduce. Nu ştiu dacă voi avea posibilitatea. Viaţa îţi poate oferi multe. Am terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi vreau să mă înscriu şi la şcoala de antrenori, pentru a avea categoria B. (Răzvan S.)      

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
467

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
62

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...