Costel Enache, înaintea meciului cu FCSB: "Îmi cunosc bine băieții și știu că atunci când își pun sufletul pot realiza lucruri minunate"

Costel Enache, înaintea meciului cu FCSB: "Îmi cunosc bine băieții și știu că atunci când își pun sufletul pot realiza lucruri minunate"

 Costel Enache  Foto: fcbotosani.ro

Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, a declarat joi, într-o conferință de presă, că se bazează pe forța jucătorilor săi în meciul de duminică, dar că este nevoie ca, în momentele grele, cineva să deschidă jocul, să găsească soluții și să tragă după sine echipa, pentru a realiza un joc eficient.

"Noi trebuie să avem inteligența să gestionăm acesti meci. Mă bazez pe forța grupului și pe dorința jucătorilor noștri. Da, am putea profita de acest moment pentru că e clar Steaua are obiective mult mai importante cu acest joc, e destul de greu să aduci mental jucătorii la o concentrare ca și cea din seara asta. N-ajunge doar atât. E nevoie ca noi să ne dăm toată energia și toată inteligența în joc. Modul nostru de a ne apăra este cu trei linii indiferent de forma în care facem, cu trei avansați, cu doi avansați, cu unul singur... Trei linii defensive mi se par destul de sigure. Aștept, în momentele grele din joc, ca experiența lor, puterea lor mentală, o liniște mai mare decât a celor tineri, să producă ceva pozitiv, să tragă echipa după ei, în teren. Lucrurile astea nu sunt chiar ușor de făcut, pentru că în oricine se naște un lider. Eu îmi cunosc bine băieții și știu că atunci când își pun sufletul pot realiza lucruri minunate pe fondul implicării fizice, mentale, stabilitate. Avem o echipă echilibrată și lucrez ușor și din punctul asta de vedere mă simt un pic norocos, dar e nevoie în momentele grele de cineva care are experiență, de cineva care are în spate jocuri multe să vină să deschidă un pic jocul, să găsească soluții cu care jocul nostru să fie mai eficient", a spus Costel Enache, conform fcbotosani.ro.

Tehnicianul botoșănenilor nu s-a ferit să recunoască faptul că echipa sa are probleme la finalizare și că din această cauză multe ocazii au fost pierdute. "Sigur, avem această problemă la finalizare. Ne-am creat multe ocazii, am ajuns de multe ori la poartă, am avut o oportunitate. Încercăm un antrenament mai alert, ar trebui noi, antrenorii, să punem mai multe momente de finalizare în antrenament, să fie contextul mai des pentru a ajunge la finalizare și a termina acțiunile".

Costel Enache spune că fotbaliștii pleacă spre București cu încredere, chiar dacă o victorie este foarte dificil de obținnut. "Dacă nici noi nu credem atunci nu mai are rost o deplasare așa lungă și doar pentru a ne prezenta la București. Trebuie să mergem cu convingerea că putem să facem lucruri minunate, apoi vom vedea în teren ce se întâmplă pentru că nu ne așteaptă un joc ușor, asta e foarte clar. Steaua poate alinia trei formule diferite, cu același lot, e un adversar puternic, o echipă care are statut, are clasă. E clar. Nu e chiar așa ușor... mergem, batem și câștigăm, nu e așa. Trebuie să îndeplinim foarte multe condiții pentru asta și cred într-un rezultat bun”, a declarat Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani.

Partida dintre FCSB și FC Botoșani va avea loc duminică, de la ora 21:30, pe stadionul din Voluntari. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
52

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
55

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
54

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...