Cornel Şfaiţer: "Liga 1 cu 14 echipe va fi mult mai atractivă"

Cornel Şfaiţer: "Liga 1 cu 14 echipe va fi mult mai atractivă"
Preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că decizia Adunării Generale a LPF ca din sezonul 2015-2016 să fie doar 14 echipe în Liga I este una benefică fotbalului românesc.

"Şi eu am votat pentru schimbarea numărulu ide echipe în prima ligă. Liga I cu 14 echipe va fi mult mai atractivă. Nu vor mai fi stadioane goale ca până acum. În plus, banii din drepturile de televizare vor fi mai mulţi. La un mic calcul, ar fi aproximativ 300.000 de euro în plus, sumă considerabilă, spun eu. Campionatul nostru va fi mult mai puternic în formula votată ", a spus Cornel Şfaiţer.

Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că şi formula unei ligi secunde, cu 20 de echipe, va duce la creşterea nivelului competiţiei: "Modificările care se vor face la liga secundă, cu o singură serie de 20 de echipe cred că vor duce la creşterea nivelului. În plus, cred că vor fi televiziuni interesate să transmită şi meciuri din Liga a II-a, ceea ce va însemna nişte bani în plus şi pentru aceste echipe".

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe, iar Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnare definitivă pentru un şef de district din cadrul Direcţiei Silvice, acuzat de delapidare!

astăzi, 08:32
165

Maricel Grădinaru, şef district în cadrul ocolui silvic Dorohoi, a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare. Acesta este acuzat că şi-a însuşit 47 de me...

Un bărbat a decedat după ce a căzut pe plita încinsă!

astăzi, 08:09
186

Bărbatul, în vârstă de 91 de ani, a suferit arsuri pe spate după ce a căzut pe plita încinsă. El avea şi o uşoră paralizie, care l-a împiedicat să se ridice mai r...

Creștinii îl cinstesc astăzi pe Sfântul Antonie cel Mare - VIDEO

astăzi, 08:00
75

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Este socotit a fi intemeietorul vietii monahale, si este probabil cel mai reprezentativ ascet pentru duhul viet...