Cornel Şfaiţer: "Liga 1 cu 14 echipe va fi mult mai atractivă"

Cornel Şfaiţer: "Liga 1 cu 14 echipe va fi mult mai atractivă"
Preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat agenţiei MEDIAFAX, că decizia Adunării Generale a LPF ca din sezonul 2015-2016 să fie doar 14 echipe în Liga I este una benefică fotbalului românesc.

"Şi eu am votat pentru schimbarea numărulu ide echipe în prima ligă. Liga I cu 14 echipe va fi mult mai atractivă. Nu vor mai fi stadioane goale ca până acum. În plus, banii din drepturile de televizare vor fi mai mulţi. La un mic calcul, ar fi aproximativ 300.000 de euro în plus, sumă considerabilă, spun eu. Campionatul nostru va fi mult mai puternic în formula votată ", a spus Cornel Şfaiţer.

Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că şi formula unei ligi secunde, cu 20 de echipe, va duce la creşterea nivelului competiţiei: "Modificările care se vor face la liga secundă, cu o singură serie de 20 de echipe cred că vor duce la creşterea nivelului. În plus, cred că vor fi televiziuni interesate să transmită şi meciuri din Liga a II-a, ceea ce va însemna nişte bani în plus şi pentru aceste echipe".

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe, iar Liga a II-a are în prezent două serii a câte 12 echipe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

astăzi, 20:49
34

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

astăzi, 18:23
388

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

astăzi, 17:34
233

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...