Coasta de Fildeş a câştigat pentru a doua oară Cupa Africii pe Naţiuni! Portarul a fost EROUL finalei!

Coasta de Fildeş a câştigat pentru a doua oară Cupa Africii pe Naţiuni! Portarul a fost EROUL finalei!
Echipa naţională a Coastei de Fildeş a câştigat pentru a doua oară în istorie Cupa Africii pe Naţiuni, după ce a învins, duminică, în finala de la Bata, cu scorul de 9-8 în urma loviturilor de departajare, reprezentativa Ghanei, informează L'Equipe.

La încheierea celor 120 de minute din finala celei de-a 30-a ediţii a Cupei Africii pe Naţiuni, scorul a fost egal, 0-0.
În finala de la Bata, scorul a fost egal după 120 de minute, 0-0. Au urmat loviturile de departajare și ivorienii le-au ratat pe primele două, prin Bony și Tallo, în vreme ce ghanezii au înscris, conducând cu 2-0.

Acquah și Achempong au ratat însă următoarele două lovituri ghaneze și egalitatea s-a păstrat apoi în următoarele șase runde de șuturi.

S-a ajuns în situația în care, după ce executaseră toți cei zece jucători de câmp ai celor două formații, scorul să fie egal, 8-8.

Au urmat la rând cei doi portari și primul a tras Brimah Razak, portarul în vârstă de 26 de ani al divizionarei secunde spaniole Mirandes. În fața sa, Boubacar Barry, 35 de ani, de la Lokeren, din Belgia. Fusese rezervă tot turneul și în finală a apărat pentru că în semifinale s-a accidentat titularul, Sylvain Gbohouo. Și Barry a parat șutul lui Razak, apoi a acuzat o accidentare la mână, înainte să execute la rândul său o lovitură de departajare.

Până la urmă și-a revenit și a executat perfect, aducând titlul reprezentativei sale, al doilea după cel din 1992. Astfel, a devenit erou pentru țara sa în chiar ultima partidă pentru prima reprezentativă, la 35 de ani Barry anunțând încă de la startul turneului că se va retrage.

Succesul ivorienilor e unul cu o semnificație aparte și pentru selecționerul lor, francezul Herve Renard, care e la al doilea titlu continental în Africa, după cel reușit alături de Zambia, în 2012. Antrenorul în vârstă de 46 de ani reușea atunci alături de zambieni să câștige în finală tot la lovituri de departajare, contra actualei sale echipe, Coasta de Fildeș. Al cărei prim titlu, cel din 1992, a venit tot la lovituri de departajare, și tot împotriva Ghanei.

Atunci s-a stabilit și recordul de număr de lovituri de departajare executate într-o finală de campionat continental, 24. Cu două mai multe decât duminică seara, în a doua finală decisă astfel între cele două reprezentative africane.

Coasta de Fildeş: Barry - Aurier, Bailly, Kolo Toure, Kanon - Gradel (Doumbia '67), Yaya Toure, Serey Die, Tiene (Kalou '116) - Bony, Gervinho (Tallo '120+2)
Selecţioner: Herve Renard

Ghana: Brimah - Afful, Mensah, Boye, Baba - Atsu (Acheampong '117), Mubarak, Acquah, A. Ayew - Appiah (J. Ayew '99), Gyan (Agyemang-Badu '120+1)
Selecţioner: Avraam Grant

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1156

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
322

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
295

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...