Cine este Razvan Oaidă, puştiul pe care Becali plăteşte o sumă importantă de bani!

FCSB a încheiat oficial perioada de mercato prin aducerea mijlocaşului central Razvan Oaida, de la FC Botoşani. Fotbalistul se va alătura grupării roş-albastre, după spusele patronului George Becali, abia din vară. 

Cine este Razvan Oaidă, puştiul pe care Becali plăteşte o sumă importantă de bani!

Mijlocaşul Răzvan Oaidă ajunge la FCSB pentru 700.000 de euro. Becali plăteşte o sumă importantă pentru unul dintre jucătorii pe care îi vom vedea probabil la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino.

FCSB a încheiat oficial perioada de mercato prin aducerea mijlocaşului central Razvan Oaida, de la FC Botoşani. Fotbalistul se va alătura grupării roş-albastre, după spusele patronului George Becali, abia din vară. Dar cine este Oaidă, puştiul surpriză pe care patronul FCSB îl consideră ”o super investiţie de viitor”.

Născut la Petroşani, crescut în fotbalul din Anglia şi Italia

Răzvan Constantin Oaidă s-a născut pe 2 martie 1998 la Petroşani. Fotbalul l-a început însă la Arad, acolo de unde a plecat în 2014 cu destinaţia Anglia.

A trecut probele de joc la Wolverhampton Wanderers, formaţie care în prezent evoluează în prima ligă din Anglia. Acolo s-a întâlnit cu Nicolae Carnat, fotbalist de mare perspectivă, care în prezent joacă la Sepsi Sf. Gheorghe, după un tur de campionat la Dunărea Călăraşi. La Wolves, Oaidă a jucat la echipa Under 18 alături de câţiva fotbalişti foarte interesanţi precum Bright Enobakhare, Daniel McKenna sau Austin Samuels.

După doi ani, s-a transferat în Italia la Brescia, unde a rămas până în 2017, când a ajuns la Botoşani. În campionatul Primavera a evoluat în 16 partide, a marcat două goluri şi a livrat o pasă decisivă. Şi la echipa de tineret a Bresciei a avut alături câţiva fotbalişti despre care vom mai auzi probabil în fotbalul mare. Printre ei, noua senzaţie Sandro Tonali sau puştiul miunune al albanezilor, Brijan Ibrahimi.

”Pentru mine acest transfer este un pas înainte. Mă bucur că am ajuns la Botoşani. Am întâlnit aici o echipă foarte bună cu jucători experimentaţi. Am întâlnit un grup unit, foarte bun unde se poate lucra foarte bine. Cu Mister (n.r. - Costel Enache) mă ştiu de la lotul naţional. Am avut meciuri sub comanda lui şi ştiu cum lucrează şi ce-şi doreşte de la mine” explica Oaidă în momentul transferului în Moldova.

Până să ajungă să joace în Liga 1, Oaidă impresionase într-adevăr la loturile naţionale. 6 selecţii a adunat Răzvan la naţionala Under 17 a României şi alte 10 la echipele Under 19 şi Under 21. La formaţia pregătită acum de Mirel Rădoi, calificată la turneul final din Italia şi San Marino, Oaidă a evoluat excelent vreme de 45 de minute contra Angliei, în martie anul trecut. Apoi a făcut un meci perfect timp de 90 de minute contra Bosniei, pe teren propriu.

Unde va juca Oaidă la FCSB

Fotbalistul în vârstă de 20 de ani se remarcă prin versatilitatea sa. Cu precădere însă, Oaidă evoluează ca mijlocaş central, chiar dacă de multe ori poate trece în rol de mijlocaş ofensiv, datorită abilităţilor sale tehnice.

Atât la Wolves cât şi la FC Botoşani, Oaidă a evoluat de câteva ori în faţa apărării, poziţie de unde poate dicta tempo-ul jocului, dar şi întrerupe atacurile adverse. Îi place însă să urce în jumătatea adversă, să creeze superioritate şi, de multe ori, pericol. S-a întâmplat în partida cu Dinamo, aşa cum poţi observa mai jos. Continuarea pe telekomsport.ro...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
13

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
32

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
82

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...