Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? Unde se află FC Botoșani în clasament

Site-ul de specialitate Transfermarkt.com oferă o statistică interesantă asupra sezonului din Liga 1. Conform sursei citate, FC Voluntari este echipa cu cea mai ofensivă defensivă din Liga 1.

Cine are cea mai ofensivă defensivă din Liga 1? Unde se află FC Botoșani în clasament

Fundaşii echipei lui Cristiano Bergodi au marcat 8 goluri în acest sezon, cu unul mai mult decât defensivele echipelor FC Hermannstadt şi Gaz Metan Mediaş. FCSB e ultima în acest top, iar CFR Cluj ocupă doar locul 8 cu patru reuşite ale apărătorilor săi.

Dar, apărătorii de la CFR sunt foarte buni la capitolul ”pase de gol”. Aceştia sunt cei mai buni din Liga 1 cu 9 pase decisive pentru coechipierii săi, cu trei mai multe decât FCSB şi cu 8 mai multe decât apărătorii de la Universitatea Craiova.

În zona liniei mediene, Viitorul Constanţa stă cel mai bine. Mijlocaşii lui Hagi au marcat de 16 ori în acest campionat, devansând formaţiile Astra Giurgiu care a marcat de 15 ori prin linia sa mediană, respectiv Universitatea Craiova cu 12 goluri reuşite de mijlocaşii săi. Dinamo ocupă ultimul loc în clasamentul marcatorilor din linia mediană cu doar 4 reuşite până în acest moment al sezonului. ”Câinii” sunt depăşiţi inclusiv de modestele Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna.

În schimb, mijlocaşii de la FCSB au oferit 10 pase decisive în acest campionat, la fel de multe ca mijlocaşii de la CFR Cluj, FC Botoşani, Dinamo sau Viitorul.

Compartimentul ofensiv este zona unde FCSB stă cel mai bine. 42 de goluri au venit din această zonă pentru roş-albaştrii, care devansează clar Universitatea Craiova (29 de goluri) şi CFR Cluj (27 de goluri). Printre ultimele clasate sunt Viitorul Constanţa cu 8 reuşite şi Concordia Chiajna cu acelaş număr de reuşite.

sursa: telekomsport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
102

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
309

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16
234

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...