Ce cădere! În formaţie de zece, jucători în teren, elevii lui Grozavu pierd meciul! FC Botoşani- Viitorul Constanţa 1-2!
LIVE-TEXT

Ce cădere! În formaţie de zece, jucători în teren, elevii lui Grozavu pierd meciul! FC Botoşani- Viitorul Constanţa 1-2!
Putea fi continuarea unei bucurii destinate suporterilor care îi susţin, dar în afară de vreme, nimic altceva nu a mai fost frumos pe Municipalul botoşănean vineri după-amiază, după o provocare pe care FC Botoşani a ratat-o cu zece jucători în teren.

Am avut toate condiţiile pentru a învinge Viitorul lui Gică Hagi, dar nu ne-a ieşit. Cu un teribil 1-2, fotbaliştii lui Leo Grozavu reprezintă imaginea deznădejdii şi a lipsei de mobilizare în momentele în care e cea mai mare nevoie.


Cu jumătate de oră înainte de debutul meciului, suporterii îşi căutau locurile în tribune şi la peluze, deşi gradul de umplere al Stadionului Municipal este redus faţă de meciurile anterioare. Ulterior, însă, scaunele s-au mai ocupat.

Pe de altă parte, după ce la meciul anterior de acasă, cu Steaua, au părăsit sectorul din cauza restricţiilor la care a fost supus unul dintre coordonatori, membrilor galeriei "Dark Hooligans" nu le-a trecut supărarea pe cei care asigură ordinea, drept pentru care nu s-au prezentat încă pe stadion. În schimb, în colţul opus se află o mică galerie a "renegaţilor".

Ar fi de reamintit faptul că, înaintea acestei etape, FC Botoşani ocupa locul II în clasament, după Steaua, în timp în ce Viitorul era pe locul VII.

În acest meci, Leo Grozavu îi aruncă în primul 11 pe Plamen Iliev, Andrei Burcă, Andrei Miron, Gabriel Vaşvari (cpt.), Stelian Cucu, Andrei Patache, Victor Astafei, Istvan Fulop, Mihai Roman, Deiviydas Matulevicius şi Sergiu Popovici.

Pe banca de rezerve se vor regăsi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Cătălin Golofca, Robert Elek, Willie Barbosa, Mihai Bordeianu şi Lorand Fulop.

De partea cealaltă, Gică Hagi îi aliniază în primul 11 pe Victor Rîmniceanu, Cătălin Carp, Romario Benzar, Gabriel Iancu, Lopez Albes, Bogdan Mitache, Bogdan Ţîru, Pablo Branda, Gnonher Boli, Aurelian Chiţu şi Alex Tchuimeni- Nimely. Rezervele Viitorului sunt Alexandru Buzbuchi, Sorin Rădoi, Florinel Coman, Dragoş Nedelcu, Robert Hodorogea, Flavius Purece şi Alexandru Stoica.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă ce îl va avea la centru pe vâlceanul Adrian Comănescu, asistat de Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi George Neacşu (Argeş).

Meciul a început!

Pe lângă "agitaţia" din teren, acolo unde botoşănenii lui Grozavu tot încearcă să ajungă la poarta lui Râmniceanu, la marginea terenului e în plină desfăşurare "agitaţia" antrenorilor, fiecare având propriul stil de a-şi încuraja elevii.
Botoşănenii au şansa de a deschide scorul, dar şansa lor se izbeşte de încăpăţânarea lui Rîmniceanu.

Iliev gafează grav şi scapă mingea. Nu la fel de inspirat se dovedeşte Plamen Iliev, care lasă mingea să treacă pe lângă el, în timp ce era ieşit din careu, astfel că Aurelian Chiţu îndeplineşte doar o formalitate şi trage liniştit în poartă. Din minutul 13, Viitorul conduce la Botoşani cu 0-1.

Pornit într-o acţune spre poarta lui Rîmniceanu, Istvan Fulop este "călcat" de Pablo Brandan, impactul lăsându-l "lat" pe botoşănean. Reuşeşte însă să se ridice şi să revină în joc. 

În minutul 24, primul cartonaş galben al meciului este arătat lui Andrei Miron, după o fază cel puţin ciudată: Tchuimeni- Nimely se aruncă după minge, sărindu-i în spate lui Miron, dar cade grămadă.

Tensiunea creşte de la un minut la altul, atât în teren cât şi în tribune. Suporterii sunt tot mai iritaţi de jocul FC-ului şi nu ezită să se manifeste ca atare, "sancţionând" însă dur şi atacurile constănţenilor. Mare diferenţă dintre jocul botoşănenilor de la Iaşi şi cel arătat astăzi. 

Minutul 38!!! ISTVAN FULOP reuşeşte să-l păcălească pe Rîmniceanu şi egalează pentru FC Botoşani, dintr-o pasă a lui Mihai Roman! 

La niciun minut după reuşita lui Isti, Victor Astafei ratează poarta Viitorului de foarte aproape.


Pauză de meci pe Municipal, cele două echipe se retrag la vestiare cu câte un gol în cont. Grozavu îl aşteaptă pe arbitru pentru a-i atrage atenţia asupra unor erori făcute în timpul primei reprize.

Cea de-a doua repriză a partidei FC Botoşani- Viitorul Constanţa începe cu o schimbare în tabăra lui Gică Hagi. Ieşit din teren la pauză în fluierăturile publicului, Gabi Iancu este retras din joc, în locul său intrând Alexandru Stoica.

Istvan Fulop vede "galben" în minutul 48. Cel mai probabil, va fi o repriză în care cele două echipe vor încerca să tragă de timp, măcar să conserve rezultatul de pe tabelă. Viitorul bagă mingea în poarta lui Iliev, dar arbitrul fluieră ofsaid.

Andrei Miron este sancţionat cu încă un cartonaş galben şi părăseşte terenul de joc, în urma unei faze extrem de contestate, în care publicul reacţionează zgomotos, scandând "Ruşine, Hagi" şi "Hoţii!!!"

Tensiune în teren, tensiune în tribune. Doi suporteri mai- mai că se iau la bătaie, fiind necesară intervenţia stewarzilor.

După ce în meciul anterior de pe teren propriu s-a ales cu un un ochi învineţit, Victor Astafei se alege şi cu nasul boţit în urma intervenţiei dure a lui Boli, care scapă însă nesancţionat.

În minutul 60, Mihai Roman este înlocuit de Cătălin Golofca.

Deciziile centralului Comănescu, cel puţin neinspirate, stârnesc mânia suporterilor şi a stafului FC Botoşani. "Comănescu, banditule, pe jos te duci acasă!" şi "Panaramă" se aude din tribune şi nu gratuit. Comănescu nu vede nici când Fulop este accidentat de un jucător al Viitorului, fiind mai degrabă atent la poarta apărată de Iliev. Huiduielile publicului reuşesc să-i atragă atenţia.

Încă o schimbare la Viitorul, Flavius Purece intrând în teren în locul lui Mitache.

Iliev intervine salvator şi prinde mingea în braţe după o acţiune a lui Nimely.

Acţiuni ratate de botoşăneni. 

Istvan Fulop este retras in teren, fiind înlocuit de Plămadă, în timp ce la Viitorul, Nedelcu îl înlocuieşte pe Carp. 

Minutul 73: Plamen Iliev nu reuşeşte să respingă atacul lui Nimely, scorul pe tabelă devenind 1- 2. Maximă bucurie în tabăra lui Hagi, întreg staff-ul ieşind să-i felicite pe jucători.

INCREDIBIL! Arbitrul Comănescu nu vede nimic din ce se întâmplă pe teren, fiind cu totul aerian, deciziile lui absurde stârnind izbucniri nervoase ale staff-ului FC Botoşani şi ale suporterilor. Botoşănenii luptă să egaleze, dar nu au nicio şansă cu un Popovici complet defazat şi cu foarte multe rateuri. 

De partea cealaltă, trupa lui Hagi apelează la un fotbal murdar. 

"Botoşaniul a ajuns prea sus, mai sus decât i s-a dat voie", este concluzia suporterilor.

Meciul se încheie cu un dezamăgitor 1-2, arbitrii, în special centralul Comănescu, devenind ţintele suporterilor botoşăneni care le reproşează maniera slabă de arbitraj. Nu scapă nici Hagi, căruia publicul îi arată obrazul. "Dacă nu-şi face jocul, îl mânăreşte" sau "Dom' arbitru, îndrăzneşti să ţipi la domnul Hagi?", au fost ironii adresate antrenorului Viitorului.    


Publicul se retrage de pe stadion, expresiile feţelor spunând totul despre un meci pe care şi l-a dorit extraordinar, dar nu a fost. Nu a fost "o seară minunată".



























 

 

Spune-ne opinia ta