Cătălin Buhăianu, preşedintele clubului Pro Volei: `Vom face tot posibilul pentru a promova`

Cătălin Buhăianu, preşedintele clubului Pro Volei: `Vom face tot posibilul pentru a promova`

Pro Volei Botoşani a început cu stângul noua ediţie de campionat, pierzând cu scorul de 3-2, în deplasare, în faţa formaţiei CSM Focşani. Gruparea botoşăneană a pierdut oarecum neaşteptat în faţa unei echipe

Pro Volei a început cu stângul noua ediţie de campionat. Ce s-a întâmplat?

Având în vedere investiţiile pe care le-am făcut în această vară şi programul de pregătire pe care echipas la avut, putem considera că debutul acestui campionat a fost unul făcut cu stângul. Faptul că am început cu stângul, nu înseamnă că ne îndepărtăm de obiectivul pe care îl avem. Probabil că obiectivul pe care l-am stabilit echipei a pus o presiune destul de mare pe echipă, mai ales că sunt multe jucătoare care nu au experienţa necesară. De aceea cred că acest meci din prima etapă s-a pierdut cu scorul de 3-2. A fost un meci destul de echilibrat, în care inclusiv spectatorii focşăneni au recunoscut valoare şi forţa echipei noastre, dar asta nu ne încălzeşte prea mult, deoarece am pierdut jocul. Noi sperăm ca această sincopă să o putem repara în următoarele etape. Sâmbătă vom avea meci acasă cu IOR Bucureşti şi sperăm să ne impunem cu 3-0, inaugurând în acest fel şi Sala Polivalentă. Din punctul meu de vedere, consider că obiectivul pe care l-am impus este la îndemâna noastră, chiar dacă am pierdut un meci. În mod cert, vor mai fi meciuri pe care le vom mai pierde, dar campionatul este lung şi până în martie avem să facem o echipă puternică.

Ce îşi propune Pro Volei, pentru acest sezon?

Aşa cum am declarat-o în această vară când am început pregătirea, încercăm să ajungem la turneul de baraj pentru promovarea în divizia A şi odată ajunşi acolo vom face tot posibilul pentru a promova. Chiar astăzi, am primit din partea Federaţiei Române de Volei, un delegat, care a omologat Sala Polivalentă. Acesta a rămas surprins de ceea ce a văzut acolo, de calitatea lucrărilor, calitatea suprafeţei de joc, a instalaţiilor existente, a anexelor de care dispune această Sală Polivalentă şi chiar mi-a spus că singurul lucru care lipseşte este o echipă de divizia A. Mizez pe faptul că domnul primar Cătălin Flutur, va fi în continuare alături de noi şi sper ca şi domnul preşedinte Mihai Å¢âbuleac să înţeleagă, că activitatea sportivă face partedin arealul judeţean şi să aloce fonduri de la Consiliul Judeţean, astfel încât să putem spera, fără să ne împiedicăm de partea financiară, să facem o echipă competitivă şi din sezonul viitor să avem o echipă în divizia A.

Sala Polivalentă, răspunde cerinţelor impuse de FRV pentru meciuri de divizia A?

Sala este omologată pentru toate competiţiile la nivel naţional, iar omologarea pentru competiţiile internaţionale o va face forul european.

Bugetul echipei permite promovarea?

Până în momentul de faţă, am făcut tot ce a depins de mine. A fost o perioadă de pregătire excelentă, am asigurat toate condiţiile necesare pentru pregătirea echipei şi nu ne gândim decât la faptul că echipa va răspunde pozitiv eforturilor pe care le-am făcut. Noi chiar credm că putem să ne îndeplinim obiectivul cu acest lot. Pentru acest an am primit de la primărie 1,5 miliarde de lei vechi, pe baza unui proiect depus de noi, urmând ca diferenţa să fie suportată din sponsorizări şi din buzunarul propriu. În total, bugetul pentru acest an, va fi de circa 100.000 de euro. E un buget destul de bun pentru o echipă din eşalonul doi, dar şi cheltuielile sunt pe măsura obiectivului pe care vrem să îl îndeplinim.

Lotul, este mai puternic decât în sezonul trecut?

Din discuţiile avute cu colegii mei, toată lumea a fost de acord că această echipă este cu mult peste ceea ce am avut anul trecut şi tocmai de aceea suntem încrezători că ne vom putea îndeplini obiectivul. Evident ne trebuie foarte multă răbdare şi să fim calmi şi fermi în ceea ce facem pentru că rezultatele nu apar peste noapte. 

Dacă se reuşeşte promovare, există resurse financiare pentru menţinerea echipei în prima divizie?

Aici putem vorbi de două etape. În prima etapă ar trebui să ne atingem obiectivul şi să promovăm în divizia A, iar în a doua etapă, după ce se reuşeşte promovarea, probabil discuţiile cu executivul primăriei, cu conducerea Consiliului Judeţean, vor avea o altă dominantă şi o altă greutate. Eu cred că în proporţie de sută la sută vom găsi deschidere din partea primăriei şi a Consiliului Judeţean, pentru a asigura bugetul pentru menţinera în divizia A. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
27

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
211

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
220

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...