Carralero a vorbit pentru un post de radio din Spania, despre Botoșani și România! Ce l-a surprins și care este mâncarea preferată? AUDIO
INTERVIU!

Carralero a vorbit pentru un post de radio din Spania, despre Botoșani și România! Ce l-a surprins și care este mâncarea preferată? AUDIO
Mijlocasul echipei FC Botosani, Fernando Carralero Garcia, a acordat zilele trecute un interviu pentru un post radio din Spania, in care a vorbit despre transferul la FC Botosani, despre Romania, despre mancare favorita sau despre lucrurile care l-au surprins aici.

"Stiam ca-mi va fi greu sa ajung sa joc in prima liga din Spania si ma bucur ca am ajuns in Romania. Am avut o cunostinta romana care imi tot spunea despre campionatul romanesc, ca este un campionat bun, dar nu stiam la ce sa ma astept aici in Romania. Am tinut legatura cu el si a fost sa vina aceasta oferta pe care am acceptat-o", a spus Fernando Carralero.

Citeste mai jos interviul acordat pentru Radio Cope!

Radio: Cum e in Romania, pentru ca din ce ne-au spus si romanii de aici nu e chiar o tara cu nume bun?

Carralero: Romania este o tara ca si Spania. Si in Spania poti intalni oameni rai, talhari, asa e si aici. Intalnesti oameni bun si oameni rai, oameni care te ajuta si oameni care nu te ajuta, dar in ceea ce priveste siguranta, curatenia, este la fel. Cat despre cladiri nu sunt asa noi ca si in Spania, strazile nu sunt la fel, dar in rest totul este normal.

Ce ne poti spune despre FC Botosani, pentru ca sa fiu sincer nu am auzit. Am auzit despre Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Petrolul?

Inainte de oferta m-am interesat si eu despre club, pentru ca in Romania sunt cluburi care nu platesc jucatorii si de asta mi-a fost frica. M-am interesat despre FC Botosani si este o echipa nobila, o echipa mica, dar o echipa curata care a fost in Liga a II-a si a promovat in prima liga, insa doar pe criterii sportive, iar anul trecut a jucat in preliminariile Europa League. Au un stadion frumos.Nu stiu daca vin cinci mii de oameni pe meci la stadion. In Liga 1 din Romania este un joc combinativ si are stilul ligii secunde din Spania. Suntem aici doi spanioli, antrenorul este roman si speram ca usor, usor sa intram si noi in joc.

Celalalt spaniol e Casado?

Da asa este. In Liga 1 suntem 6 spanioli care anul trecut am jucat la Burgos.

Inainte sa te intreb de bani, as vrea sa stiu cum e in Romania? Care este diferenta fata de Spania?

Mie nu imi place sa vorbesc de salariile de aici, din respect pentru oameni. Tot ce pot sa-ti spun este ca aici salariul minim este de 300 de euro. Un medic de exemplu castiga 1.000 de euro si traieste foarte bine. Deci un fotbalist care poate castiga 5.000, 6.000, 7.000 sau 8.000 de euro va dati seama. Viata aici este ieftina. 1 euro este 4 sau 5 lei.

Cei de la tehnic vor sa stie cat costa sa mananci un pranz la Botosani?

Botosaniul este mai in nordul tarii si aici este putin mai ieftin. In Bucuresti, intradevar e mai scump. Eu de exemplu mananc cu 13 lei, adica 3 euro si un pic. Am felul 1, felul 2 si desert. La un restaurant normal mananci foarte bine.

Ce sa comande un spaniol care ajunge in Romania?

Mie imi place foarte mult un desert care se numeste papanasi, care este foarte bun. Noi am luat cina cu echipa la un hotel de aici si am servit un vin bun, dulce, mi-au spus numele, e un nume romanesc pe care nu mi-l amintesc. Am servit si bere, cred ca se numeste Silva, e foarte buna, dar de obicei servim apa minerala.

Zi-mi un loc pe care mi-l recomanzi sa-l vizitez in Romania?

Eu vreau sa vizitez Constanta, pentru ca mi s-a spus ca este frumos acolo. Mai este Bucuresti, Suceava, care este aproape de Botosani, dar si Iasi, care se spune ca este un oras putin mai mic decat Bucurestiul, dar este foarte frumos. Cand vine iubita mea voi merge sa-l vizitez. Vreau sa vizitez si Castelul Dracula. Dar sunt aici de doua luni si ceva, ne antrenam mult si nu prea am timp de altceva.

O obisnuinta rara pe care ai intalnit-o acolo, daca ne poti spune?

Rara nu stiu. Casado vorbeste limba engleza si imi traduce unele chestii. Uite de exemplu aici, in fiecare zi trebuie sa dai mana cu toti colegii. Cand am ajuns prima data in vestiar am salutat apoi m-am dus sa ma schimb. Mi-a spus Jose Casado ca trebuie sa salut, dar sa dau si mana cu toti colegii. Dau mana cu toti colegii. In Spania nu e asa, doar saluti. Daca vii ultimul trebuie sa dai mana cu toti si daca vii primul vin ei la tine si dai mana. Ultima intrebare.

Zi-mi primul cuvant pe care l-ai invatat acolo?

"P*** mea", asta am invatat prima data. Mie imi spun colegii "Piciul" pentru ca sunt mai mic de statura.

Mi-a spus un coleg sa te intreb cum sunt femeile din Romania?

Adevarul este ca sunt fete frumoase, trebuie sa recunosc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
574

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
122

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
77

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...