Cantonament pe datorie

Cantonament pe datorie
Conducerea clubului a ales ca şi în această pauză competiţională pregătirea de iarnă să se efectueze la Câmpulung Moldovenesc deoarece proprietarul hotelului a acceptat ca banii să fie viraţi în martie-aprilie, când Primăria va aloca prima tranşă de bani către echipa de fotbal.

Dumitru Brânză, directorul executiv al FC Botoşani, susţine că deja a discutat cu conducerea Hotelului BTT din Câmpulung şi a stabilit condiţiile cantonamentului de iarnă. Acesta susţine că a rămas ca la începutul lunii ianuarie să se decidă perioada în care trupa lui Cristi Popovici va merge în stagiul montan de pregătire. "Cantonamentul din această iarnă îl vom face la Câmpulung pentru ca acolo găsim înţelegere. În ianuarie bugetul nu va fi aprobat şi nu vom avea bani, dar am găsit înţelegere să plătim în momentul în care vor veni banii de la Consiliul Local. Am discutat cu dl. Florea de la hotelul BTT din Câmpulung şi ne va înţelege aşa cum ne-a înţeles şi anul trecut", a spus Dumitru Brânză.

11 ianuarie 2010 este data la care FC Botoşani îşi va relua pregptirile, iar în jurul datei de 20 se va pleca în cantonament

30.000 de lei va costa cantonamentul

Cantonamentul din această iarnă va costa clubul circa 30.000 de lei, cu circa 4.000 de lei mai mult decât în vară. Oficialii FC Botoşani susţin că preţul este unul foarte bun în comparaţie cu alte cantonamente efectuate la Sovata sau Borsec, în urmă cu trei-patru ani. "În vară, când erau bani, am mers tot la Câmpulung, chiar dacă mai aveam şi alte oferte. Condiţiile de cazare şi masă sunt foarte bune. Există condiţii de recuperare, sală de forţă, bazin. Există şi un teren aproape de hotel. În plus, mai putem face pregătire şi pe stadionul din Câmpulung. Nu avem de ce să ne plângem", a spus oficialul botoşănean care a mai adăugat: "Noi am făcut cantonamente şi în alte zone, cum ar fi Sovata sau Borsec. Avantajul la Câmpulung este că suntem mai aproape. Dacă avem un meci, conducerea poate veni să vadă echipa. Spre exemplu la Vatra Dornei, recuperarea se face într-un alt spaţiu".

"Nu am fost adeptul cantonamentelor în străinătate"

Deşi până acum FC Botoşani a efectuat cantonamente atât în Franţa cât şi în Spania, directorul executiv Dumitru Brânză spune că au fost bani cheltuiţi fără a se vedea ulterior rezultatele. Acesta susţine că la nivelul în care este FC Botoşani nu se justifică astfel de cantonamente în străinătate. "Eu nu am fost adeptul cantonamentelor în străinătate. De regulă cantonamentul îl faci în condiţiile în care au loc meciurile oficiale. Nu am văzut să joace altfel în timpul campionatului după ce am făcut noi cantonamentul în Franţa sau Turcia. Nu s-a văzut efortul conducerii. Au fost bani cheltuiţi, condiţii bune, dar când a început campionatului nu s-a văzut diferenţa faţă de alte echipe", a afirmat Dumitru Brânză.

Turneu în Ardeal

După stagiul de pregătire de la Câmpulung, în jurul datei de 10 februarie, FC Botoşani va pleca într-un turneu în Ardeal, unde să se dispute mai multe meciuri amicale decât în Bucovina. Cel mai probabil se va juca cu echipe din liga secundă.

Amicale doar în deplasare

Nici în această iarnă, botoşănenii nu vor avea ocazia să îşi vadă favoriţii în vreun meci amical. Oficialii clubului susţin că majoritatea jocurilor de pregătire se vor disputa în deplasare.

FC Botoşani îşi va începe seria jocurilor amicale în cantonamentul de la Câmpulung, când e posibil să întâlnească pe Dunărea Galaţi sau Delta Tulcea, după care va continua în turneul din Ardeal. Dumitru Brânză, directorul executiv al FC Botoşani susţine că în stagiul de pregătire de la Câmpulung nu vor fi prea multe meciuri. "De regulă, în perioada cantonamentului de iarnă nu se fac prea multe meciuri amicale. Accentul se pune pe pregătirea fizică. E posibil ca în aceeaşi perioadă să vină la Câmpulung Delta Tulcea sau Dunărea Galaţi şi să avem un meci cu una din aceste echipe", a afirmat Dumitru Brânză.

"Îmi pare rău că nu putem aduce la Botoşani o echipă de Liga I. Ceahlăul ar fi cea mai accesibilă, dar Mironaş, cu care sunt prieten bun, mi-a spus că nu au posibilitatea. Programul echipelor de Liga I nu se suprapune cu cel al echipelor de Liga a II-a. În general, echipele de Ligp I merg într-un cantonament în străinătate unde au şaşe-şapte meciuri, după care, la revenire în ţară nu mai fac niciun joc amical", a mai afirmat Dumitru Brânză.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
5

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
35

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
97

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...