Campanie de achiziţii demarată la Botoşani

Campanie de achiziţii demarată la Botoşani

 Valeriu Iftimie  Sport Botosani

FC Botoşani este în grafic în ceea ce priveşte campania de achiziţii pe care oficialii doresc să o facă în această iarnă. Doi din cei trei jucători doriţi de tehnicienii botoşăneni, Gabriel Vaşvari şi Gabriel Boghian, şi-au dat acceptul pentru a evolua la FC Botoşani în acest retur, în timp ce al treilea, Daniel David va da un răspuns definitiv până joi.

Gabriel Vaşvari a refuzat "U" Cluj

Evoluţiile bune pe care le-a avut la FC Zalău l-au adus pe Gabriel Vaşvari şi în atenţia grupării din Seria a II-a, a Ligii a II-a, FC Silvania, dar şi a celor de la "U" Cluj, o echipă de tradiţie în fotbalul românesc. "Gabriel Vaşvari mi-a spus de interesul celor de la Cluj pentru el, că l-ar dori în probe, însă a afirmat că îşi doreşte să revină la Botoşani, deoarece cunoaşte foarte bine vestiarul şi i-a plăcut mult aici", a declarat Cristian Popovici, antrenorul principal al FC Botoşani.

Pentru a putea părăsi FC Zalău, Vaşvari trebuie să plătească formaţiei aproximativ 10.000 de lei, bani pe care i-a câştigat din contract şi prime de joc. "Mi-a spus de clauza asta şi probabil că va plăti aceşti bani din suma pe care o va lua de la FC Botoşani la semnătură", a afirmat Cristian Popovici.

Boghian vine sub formă de împrumut

În ceea ce priveşte transferul lui Gabriel Boghian, acesta va fi cedat de FCM Bacău tot sub formă de împrumut, la fel ca şi în returul ediţiei trecute de campionat, urmând ca la sfârşitul sezonului FC Botoşani să aibă prima opţiune pentru un transfer definitiv. Tranzacţia l-ar putea cuprinde inclusiv pe Ayres Simao, fotbalist cedat la începutul acestui sezon de FC Botoşani la gruparea din oraşul lui Bacovia pentru 25.000 de euro, din care 10.000 de euro au fost viraţi în contul grupării locale. "Ar putea fi în contul acestei diferenţe un schimb şi încă nişte bani pe care Bacăul să-i dea Botoşaniului. Există această posibilitate, însă toate discuţiile se vor finaliza la sfârşitul campionatului. Un lucru este clar în acest moment: pe 11 ianuarie îl voi avea pe Boghian la reunirea lotului", a mai spus Popovici.

Vali Geamăn - un nou nume pe lista lui Popovici

Antrenorul principal al FC Botoşani a subliniat că a avut mai multe întrevederi cu Daniel David, fotbalist pe care şi-l doreşte cu insistenţă sub comanda sa. "M-am întâlnit de mai multe ori cu el, i-am spus ce perspective are aici, de posibilitatea ca în cazul în care prinde un retur foarte bun să facă din nou saltul la Liga I, însă mi-a spus că este o decizie grea, pe care trebuie să o cântărească foarte bine. I-am dat termen până miercuri, joi să-mi dea un răspuns final", a menţionat Cristian Popovici.

În cazul în care răspunsul fostului căpitan al FCM Bacău din perioada în care Popovici pregătea gruparea, va fi unul negativ, tehnicianul se va reorienta tot către un fost elev de-al său pentru postul de fundaş central, Vali Geamăn de la formaţia din Liga a III-a Pambac Bacău. "David cu Geamăn a fost cuplul de fundaşi centrali ai FCM-ului în perioada în care eram antrenorul echipei. Cu Geamăn chiar am vorbit prin noiembrie de posibilitatea de a veni la Botoşani, iar dacă răspunsul lui David va fi negativ, îi voi propune să vină la Botoşani. Totul se va decide miercuri sau joi", a conchis Popovici.

S-a renunţat la pista Cursaru

Cu toate că la un moment dat s-a gândit şi la posibilitatea de a-l transfera la FC Botoşani pe Cătălin Cursaru pentru a întări atacul echipei, odată cu reîmprumutul lui Gabriel Boghian, principalul formaţiei locale a abandonat definitiv pista Cursaru. Tehnicianul a declarat că jucătorii care vor fi transferaţi în această iarnă, dar şi ceilalţi pe care i-a anunţat că va miza în retur vor fi obligaţi să se prezinte la reunirea lotului, care va avea loc pe 11 ianuarie. "Vreau să am din prima zi tot lotul pe care mă voi baza în retur", a completat principalul botoşănean.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Liga2.RO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circ în toată regula făcut de un șofer, după ce a produs un accident pe strada Pacea!

astăzi, 17:10
1300

Astăzi, poliţiştii Biroului Rutier - Poliţia municipiului Botoşani au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoşani, bănuit de ...

Sentința definitivă pentru Dan Șova: 3 ani de închisoare cu executare!

astăzi, 17:03
192

Trei ani este pedeapsa pentru Dan Şova, la ultimul termen al procesului CET Govora. În primă instanţă, fostul senator fusese condamnat tot la trei ani de detenţie, pentru trafic de influen...

Primarul Cătălin Rotundu anunță Târg de locuri de muncă la Dîngeni!

astăzi, 14:25
415

Luni, 25 iunie 2018, începând cu ora 10.00, Primăria comunei Dîngeni organizează Târgul locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural Dîngeni și ar...