CALIFICARE! FC Botoșani este în optimi! 4-2 după penaltyuri!

CALIFICARE! FC Botoșani este în optimi! 4-2 după penaltyuri!

FC Botoșani și CFR Cluj s-au întâlnit în ultimul meci al zilei din Cupă României. După egalul cu FCSB și victoria cu Lazio, CFR Cluj căuta calificarea în optimi cu 3 foști jucători ai Botoșaniului în primul 11. De partea cealaltă, Marius Croitoru debuta astăzi 3 jucători.

Iată echipele:

FC Botoșani:

11: Hankic-Mendoza, Moescu, Chindriș, Holzmann-Rodriguez, Papa, Ebenhofer-Ofosu, Ashkovski-Chalkiadikis

Rezerve: Brînză, Cascini, Cîmpani, Pierce, Keyta, Patache, Kolesovs

Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj:

11: Collado-Butean, Pașcanu, Burcă, Susic-Coimbra, Dokovic, Bordeianu-Golofca, Petrilă, Rondon

Rezerve: Rus, Cestor, Mureșan, Sylla, Mailat, Joaca, Trăire

Antrenor: Alin Minteuan

Lovitura de start aparține echipei oaspete. Ashkovski are prima mare ocazie. Șutul său din minutul 6 pare periculos, dar Collado nu are probleme și respinge în corner. La faza imediat următoare, CFR scapă pe contraatac, dar Rondon trimite în Hankic din 3 metri. În minutul 10, Enriko Papa vede galbenul după ce l-a calcat pe glezna pe Coimbra.

Chindriș are șansa deschiderii scorului, dar iarăși Collado e pe faza. Susic primește cartonașul galben în minutul 20. 6 minute mai târziu, Mihai Bordeianu, jucător născut în Flamanzi, vede și el cartonașul galben. Djokovic are șansa de a marca, dar lovitura sa de cap, venita din centrarea lui Bordeianu, se duce peste poarta.

Mihai Bordeianu este eliminat pentru cumul de cartonașe. Din minutul 32, Botoșani e în superioritate numerică. Botoșani reușește să deschidă scorul în minutul 37. Stefan Ashkovski reușește să înscrie din centrarea lui Ofosu. La reluare, Chindriș vede galben pentru un fault la Golofca. Tot Botoșani rămâne în ofensivă, iar în minutul 40 Minas șutează din marginea careului, pe langa poartă. Același Minas Chalkiadakis trece pe lângă gol, trei minute mai târziu, dar portarul lui Minteuan nu are probleme cu șutul. Burca vede și el galbenul, la sfârșitul primelor 45 de minute. De la margine se arată un minut de prelungire, nesemnificative însă.

La pauză scorul este 1-0.

Petrilă și Butean sunt înlocuiți cu Cestor și Mailat, la pauză. Botoșani deschide repriza secundă. Trupa lui Croitoru rămâne în ofensivă după finalul foarte bun de repriză. La prima ocazie semnificativă, Mendoza trimite peste poarta, în minutul 49.

Abia introdus, Mailat trece pe lângă egalare, dar șutul său este scos de Hankic.

CFR reușește egalarea. Fostul jucător al lui FC Botoșani, Golofca, reușește să îl învingă pe Hankic în minutul 56. 1-1.

3 minute mai târziu, Rondon ratează o ocazie uluitoare. Singur cu Hankic, atacantul trimite în portarul austriac.

Meciul se răzbună. După ce botoșăneanul Bordeianu a primit cartonaș galben, cei doi foști botoșăneni din lotul lui Minteuan reușesc să înscrie. Burca trimite cu capul mingea în poartă în minutul 60. 2 minute mai târziu, Dokovic vede galben. Enriko Papa este înlocuit cu Keyta. Mario Ebenhofer vede cartonașul galben în minutul 72. Ratare uriașă în minutul 74. Rodriguez bate un corner, iar Minas Chalkiadakis trimite în potrar de lângă bară. Mario Ebenhofer este înlocuit de Pierce, care ratează o ocazie uriașă la 5 secunde după ce a intrat.

Minutul 79: Cîmpani îl înlocuiește pe Ashkovski. Penalty pentru Botoșani.

Abia intrat pe teren, Cîmpani cade în careu și obține o lovitură de la 11 metri. Rodriguez transforma penaltyul și avem egalitate tabela: 2-2. Golofca este înlocuit cu Lavinia Traore.

Final de 90 de minute. Urmează două reprize de prelungiri.

CFR are lovitura de deschidere a prelungirilor. Alin Minteuan primește cartonaș galben. Minutul 97, Keyta nu reușește să suteze din fața porții. Pierce vede cartonașul galben. De asemenea, Keyta vede cartonașul galben pentru simulare. Cîmpanu are și el o ratare mare: mingea șutată de el șterge bara și trece pe lângă poartă. Prima repriză de prelungiri nu schimba tabela.

Botoșani deschide ultima repriză. Minutul 112: Mureșan intra în locul lui Rondon. Ratare mare pentru CFR. Coimbra trage în vinclu, dar Hankic scoate. Imediat după, Traore a încercat de 3 ori sa suteze din 6 metri, dar nu reușește și Ofosu îndepărtează pericolul. Cascini intra în locul lui Minas Chalkiadakis, cu 3 minute rămase până la final. Mendoza primește cartonaș galben. 1 minut arătat de la margine. Final, 2-2, urmează lovituri de la 11 metri.

Este trecut de miezul nopții.

Peste 2000 de botoșăneni ce au indurat ploaia așteaptă calificarea echipei noastre!

Câte 5 penaltyuri de echipă, orice este posibil. Se bate la poarta dinspre Bulevardul Mihai Eminescu.

FC Botoșani bate prima.

Rodriguez se îndreaptă spre balon și înscrie! 1-0

Andrei Mureșan bate pentru CFR! Șut și gol! 1-1

George Cîmpanu șutează peste poarta! 1-1

Dokovic o poate duce pe CFR în avantaj. Acesta reușește să înscrie. 1-2 după două serii de penaltyuri.

Marcel Holzmann bate pentru Botoșani. Avem nevoie de gol, iar Holzmann reușește să transforme. 2-2

Bate Coimbra! Trimite în bara și este egalitate!

Cascini executa pentru Botoșani. Acesta transformă! 3-2

Sebastian Mailat se îndreaptă spre balon și trage peste poarta!

Daca Pierce înscrie, suntem calificați! Șut și gol! 4-2

Am eliminat campioana! Suntem în optimi!

Botoșani - CFR 2-2/4-2 după penaltyuri!

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
67

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
85

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...