Botoșăneanul în fața căruia toți ieșenii se înclină: A alergat 24 de ore continuu, pentru o cauză nobilă: "Sunt epuizat, nu m-am gândit că va fi atât de greu"

Botoșăneanul a absolvit Liceul cu program Sportiv Botoșani și este doctorand al Facultății de Educație Fizică și Sport din Iași. Anul trecut a parcurs distanța Iaşi-Botoşani, alergând la Ultramaratonul Inimilor pentru a susţine cauza unor copii din orfelinate.

Botoșăneanul în fața căruia toți ieșenii se înclină: A alergat 24 de ore continuu, pentru o cauză nobilă: "Sunt epuizat, nu m-am gândit că va fi atât de greu"

Chiar dacă nu a găzduit un meci de fotbal, arena din Copou a fost în centrul atenţiei în acest week-end. Şi asta datorită lui Alin Vorniceanu, un tânăr ieşean, fost sportiv de performanţă, care a decis să alerge 24 de ore pentru o cauză nobilă. Poate părea greu de crezut, dar gestul său a stârnit o emoţie cât pentru zeci de meciuri de fotbal pe stadionul din Copou. Fiecare kilometru din cei aproape 200 parcurşi timp de 24 de ore a fost trăit la cote intense de către cei prezenţi în Copou, chiar şi pentru câteva minute, scrie Prosport.ro.

Alin a luat startul în „Maratonul Speranţei” sâmbătă dimineaţă, la ora 10.00, iar timp de 24 de ore, pe tot parcursul zilei şi al nopţii, a avut susţinerea a sute de ieşeni. Mulţi i-au fost alături de pe margine, cu încurajări şi aplauze, iar alţii au alergat cot la cot cu el pe pista stadionului. Cât au putut. O tură de stadion, zece ori 12 ore, cum a fost cazul unui alt ultramaratonist ieşean, Doru Munteanu. De asemenea, mesajele de susţinere pentru Alin şi pentru Mihaela, fetiţa bolnavă pentru care Alin a făcut acest gest, au curs fără încetare.

Finiş în lacrimi

După 24 de ore intense, foarte grele, Alin a încheiat cursa în uralele celor prezenţi. Zeci de oameni simpli, sportivi, membri ai staff-ului lui Alin s-au adunat de dimineaţă la stadion şi l-au încurajat pe Alin să-şi susţină cauza până la capăt. Iar momentul final, când Vorniceanu a parcurs ultima sută de metri alături de fetiţa bolnavă, a fost plin de emoţie, mulţi dintre cei prezenţi având ochii în lacrimi, în frunte cu eroul Alin.

Pe parcursul celor aproape 200 de kilometri parcurşi, alergătorul a trecut prin momente grele, mai ales în cursul nopţii. Dar nu a renunţat nicio clipă. A fost oprit câteva momente de către staff pentru a i se aplica mai multe bandaje kinesiologice, i s-au făcut unele măsurători, iar Alin şi-a continuat visul după ce a primit acordul medicilor. În cele din urmă, epuizat după 24 de ore de alergare pe pista arenei ieşene, Vorniceanu a încheiat cursa în aplauzele celor prezenţi. A intrat direct în ambulanţă, unde medicii l-au supus unor teste. Apoi a intrat pe mâna staff-ului său, care îl va ajuta să se recupereze cât mai repede după o zi de alergare.

„Sunt epuizat, nu m-am gândit că va fi atât de greu, dar mă bucur că totul este bine şi că am terminat cursa. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi de Mihaela, pentru ea am făcut acest gest. Cei care sunt în putere şi o pot ajuta, să fie alături de ea. Le mulţumesc tuturor celor care au fost aici, colegilor, staff-ului. Am mai făcut opriri, mi s-au pus benzi, dar mă bucur că am dus cursa la bun sfârşit şi este totul bine. Au fost momente foarte grele, în special după miezul nopţii, mintea îmi juca feste, dar am trecut cu bine peste. Acum urmează o recuperare, criosaună, iar de luni, la serviciu”, a declarat Alin Vornceanu, la scurt timp după maratonul de 24 de ore.

S-au strâns 9188 de lei

Acţiunea caritabilă a fost organizată de “Kinetic Pro Move”, împreună cu Asociaţia „Ţara Tinerilor Uniţi”, iar în urma acestui maraton s-a strâns suma de 9188 de lei, doar din donaţii în urna mobilă. Banii vor fi donaţi familiei Mihaelei, o tânără de 17 ani care suferă de epidermoliză buloasă, o malformaţie congenitală care se manifestă prin apariţia, la nivelul pielii, a unor formaţiuni de fluide.

Venitul lunar al familiei este de doar 700 de lei proveniţi din ajutorul social şi indemnizaţia de însoţitor a mamei, bani ce sunt insuficienţi pentru a acoperi costurile tratamentului şi pentru nevoile de zi cu zi ale familiei. „Tratamentul lunar costă 500 de lei, la care se adaugă cheltuielile necesare transportului până la Iaşi, acolo unde fata este supusă periodic investigaţiilor medicale. Mihaela urmează şi un tratament pentru inimă. Din spusele mamei, fetiţa are dureri insuportabile de cap din cauza afecţiunilor de care suferă. Având în vedere condiţia medicală a minorei, aceasta necesită o internare de şapte zile în fiecare lună”, a completat Alin Vorniceanu.

Cei interesanţi pot face donaţii la stadion sau în contul deschis la banca Transilvania:
RO76BTRLRONCRT0254584004


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Încă un antrenor demis în Liga 1. Cine îi ia locul!

astăzi, 20:13
197

Ion Moldovan a devenit cel de-al 12-lea antrenor inlocuit in acest sezon al Ligii 1. Tehnicianul in varsta de 63 de ani a fost demis marti de la Concordia Chiajna, ca urmare a rezultatelor slabe ...

Un val de aer nord-african loveşte România!

astăzi, 14:08
480

Vremea va fi mult mai caldă săptămâna viitoare în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să atingă valori de până la 30 de grade Celsius, mai ridicate cu 8-10...

Dragoș Pătraru, amenințat că va fi scos din grila de programe a TVR dacă mai vorbește "prostii"!

astăzi, 11:56
1106

Dragoş Pătraru a spus, luni seară, la finalul emisiunii sale, „Starea Naţiei”, difuzată de Televiziunea Română, că a fost înştiinţat în scris de "conducerea...