Botosaneanul Andrei Burlacu, chemat de CSU Craiova in Antalya! Vezi ce spune Cartu!

Botosaneanul Andrei Burlacu, chemat de CSU Craiova in Antalya! Vezi ce spune Cartu!
Aflata deja in Antalya (Turcia), acolo unde a efectuat un prim cantonament, CS Universitatea Craiova se pregateste sa inceapa cel de-al doilea stagiu de pregatire, ce va avea loc tot in statiunea preferata de multe cluburi de fotbal.

Pentru cel de-al doilea cantonament, ce va avea loc pana pe 12 februarie, antrenorii Sorin Cartu si Emil Sandoi au apelat si la juniorul botosanean Andrei Burlacu, cel care astazi va pleca spre Turcia.

Burlacu nu a putut participa la primul cantonament din cauza unor probleme cu pasaportu, care intre timp au fost rezolvate.
Andrei Burlacu este nascut in anul 1997 si este vazut de craioveni ca fiind unul dintrei cei mai talentati juniori din ultimii ani.

Despre promovarea juniorilor din propria pepinieră la echipa mare, Cârţu a afirmat în interviul acordat la începutul primului stagiu din Turcia: Sunt jucători de perspectivă şi cu talent. Mergem pe principiul acesta de selecţie naturală, dacă pot să reziste la vârsta pe care o au la ceea ce facem noi este ok, dacă nu pot face faţă la cerinţele pe care le impune prezenţa lor la o echipă profesionistă şi cu obiectivele noastre atunci încercăm alţii. Asta nu înseamnă că mai târziu nu pot ajunge fotbalişti de valoare, poate se coc mai greu. Îi încercăm în acest cantonament, este un prim pas, o şansă a lor pe care trebuie să o exploateze. Din partea noastră au sprijinul“.

Totodată, antrenorul secund Adrian Popescu a explicat de ce sunt aduşi juniorii în stagiile echipei mari: Ei au fost chemaţi în acest cantonament pentru a conştientiza munca serioasă care se desfăşoară la nivelul primei echipe, pentru a intra în ritmul antrenamentelor profesioniste, pentru a vedea ce înseamnă profesionalismul. Încă sunt la început, mai au nevoie de timp, dar e important că văd ce înseamnă fotbalul la nivelul primei echipe a Universităţii“.

Fotbalistul botosanean a evoluat pana anul trecut la CSS Botosani si a fost in probe si la FC Botosani, insa nu a fost retinut in lot.

CSU Craiova va sustine in Turcia sase meciuri amicale, iar atacantul nostru spera sa-i determine pe cei doi antrenori ca merita sa fie tinut in lotul echipei mari.

"Voi munci din greu si cu ajutorul lui Dumnezeu voi ajunge acolo unde mi-am propus", au fost cuvintele lui Andrei Burlacu, inainte de a pleca in Turcia.

Program meciuri amicale:
31 ianuarie – Pogon (Polonia)
1 februarie – Kuban Krasnodar (Rusia)
4 februarie – FC Shanghai East Asia (China)
8 februarie – Wisla Cracovia (Polonia)
9 februarie – Pakhtakor (Uzbekistan)
11 februarie – Sheriff Tiraspol (Moldova)

 

Spune-ne opinia ta