BOGDAN ZANFIRESCU, omul care vrea să schimbe fața fotbalului județean: “Problemele pot fi rezolvate”! Vezi ce a realizat pana acum si ce planuri are ca presedinte AJF Botosani!

BOGDAN ZANFIRESCU, omul care vrea să schimbe fața fotbalului județean: “Problemele pot fi rezolvate”! Vezi ce a realizat pana acum si ce planuri are ca presedinte AJF Botosani!
Presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor si omul care a facut ca judetul Botosani sa aiba arbitri in Liga a III-a si a II-a dupa foarte multi ani, Bogdan Zanfirescu, este gata sa candideze la alegerile din 30 noiembrie pentru functia de presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal.

O persoana care cunoaste regulamentele, o persoana care vrea sa aduca o alta fata fotbalului judetean din Botosani, pentru ca meciurile de fotbal sa nu mai fie meciuri de box, Bogdan Zanfirescu este implicat in fotbal inca de mic copil.

Mai intai a jucat fotbal, pana la nivelul ligii secunde, dupa care s-a apucat de arbitraj si a ajuns tot pana in Liga a II-a. A condus Comisia Judeteană de Arbitri ca vicepresedinte din anul 2000, iar mai apoi ca presedinte din 2006 si pana in prezent, iar incepand cu 30 noiembrie vrea sa conduca Asociatia Judeteana de Fotbal.

"Am vrut sa fiu o alternativa neutra pentru toate cluburile. Probleme pot fi rezolvate"

Bogdan Zanfirescu spune ca a decis sa candideze pentru ca este o persoana neutra: nu face politica si nu a fost implicat la niciun club.

"Eu am dorit sa candidez pentru a fi o alternativa neutra pentru toate cluburile afiliate. Nu fac nici politica, nu am fost implicat la niciun club si am pastrat o anumita distanta fata de toti membrii afiliati, pentru ca nu am vrut ca apropierea de catre un membru afiliat sa insemne pentru el un control asupra mea. Eu stiam ca daca ma apropii de cineva vor aparea discutii, drept dovada ca nimeni nu a putut sa-mi reproseze, cu probe, ca am ajutat o echipa sau alta. Daca am gresit, am gresit pur si simplu pentru ca nu am fost inspirat pe o delegare sau alti arbitri nu am avut in acel moment. Asta a fost dorinta mea cand am decis sa candidez. Sa fie o persoana neutra, pentru ca fotbalul trebuie sa fie fotbal, sa se joace doar pe teren", ne-a declarat Bogdan Zanfirescu.

Presedintee CJA Botosani spera ca in scurt timp sa nu mai apara batai in campionatul judetean, fie arbitri batuti, fie jucatori batuti de adversari sau de spectatori. Solutia acestuia este aplicarea regulamentului.

"Probleme nu pot fi rezolvate decat aplicand regulamentul, e clar asta. Exact acelasi lucru l-am facut si la Comisia de Arbitri, seriozitate, disciplina si respect fata celalalt. Eu nu vin acum sa spun ca nu vor mai fi probleme sau ca nu vor mai fi gesturi, dar usor, usor, cand lumea va observa ca lucrurile sunt aceleasi pentru orice club, eu cred ca vom reusi sa stopam aceste lucruri. Nu vin nici din postura de a da cu parul, sunt constient de asta", a precizat Zanfirescu.

Baze sportive la standarde normale si un site AJF cu toate informatiile

Fostul arbitru si-a propus sa faca si o reevaluare a bazelor sportive si impreuna cu primarii si conducatorii de cluburi sa incerce sa ofere minimul necesar pentru a se disputa o partida de fotbal.

Mi-am propus o evaluare a tuturor bazelor, impreuna cu cei care vor fi in conducere, pentru a incerca si a convinge autoritatile locale, impreuna cu cei care se ocupa de echipele respective ca si pentru ei este mai bine sa aiba minimul necesar. Eu nu spun acum ca trebuie sa aiba nu stiu ce vestiare sau tribune. Atunci cand nu ai un teren la standardele normale este greu si pentru echipa gazda. Vrei sa construiesti, nu poti. Ca si conducator vrei sa mentii o disciplina la teren, pai nu ai cum, chiar daca esti de buna credinta si vrei sa linistesti lumea, dar daca nu ai un gard acolo, cum poti sa tii doi-trei oameni care poate au o alta viziune. Lumea poate sa strige, dar existand niste conditii minime atunci si jucatorii nu sunt preocupati de ceea ce se intampla in afara terenului si arbitrii au evolutii mai bune, cand au o anumita protectie, cand nu mai tremura uneori gandindu-se ca ar putea fi loviti pe la spate, ne-a spus candidatul la presedintia AJF Botosani.

Si site-ul AJF Botosani trebuie imbunatatit. In celelalte judete, conducatorii, jucatorii si iubitorii de fotbal pot vedea la orice ora loturile cluburilor, cate cartonase galbene s-au dat sau ce jucator este suspendat. In cazul in care va fi ales presedinte AJF, Bogdan Zanfirescu isi doreste sa rezolve si aceasta problema.

As dori sa fac si site-ul AJF sa fie mai functional. Sa facem eforturi sa bagam lotul de jucatori pe site, transferurile sa se faca in program, sa putem veni cu cartonasele galbene si rosii si in acelasi timp sa putem veni si cu suspendarile dictate. Lumea trebuie sa stie cine a fost suspendat si cine nu. Oricine poate accesa si poate vedea cate cartonase galbene are fiecare jucator sau la etapa asta nu au voie sa joace x,y,z. De asemenea imi propun, tot pentru o transparenta, ca regulamentul disciplinar sa fie afisat pe site-ul AJF. Atunci cand se comite o greseala, lumea poate sa intre dupa ce se mai calmeaza si sa spuna: cam pe acolo ma incadrez, a declarat Zanfirescu.

Renunta la sefia CJA Botosani, daca nu va fi ales presedinte AJF

Seful arbitrilor este decis ca, in cazul in care nu va iesi presedinte AJF, iar conducatorii de cluburi il vor alege pe contra-candidatul sau, Petru Filip (Luceafarul Mihai Eminescu), acesta isi va da demisia din conducerea Comisiei Judetene de Arbitri.

Motivul? Nu vrea sa fie asociat cu vreo echipa, un lucru cat se poate de normal pentru o persoana care nu vrea sa fie implicata in jocuri de culise.

Eu vreu sa fiu independent. Comisia de Arbitri trebuie sa fiu una independenta. In cazul in care nu voi iesi presedinte, renunt la CJA, pentru ca asa simt eu. Nu vreau sa fiu asociat cu vreo echipa. Acum totul este roz, dar eu ma intreb atunci cand vor aparea probleme de genul sa traga trei-patru echipa pentru primul loc, inclusiv Luceafarul Mihai Eminescu, va fi o presiune extrem de mare si lumea tot timpul va arunca sageti si pentru ce sa iau eu sageti alea? Daca voi iesi eu presedinte atunci pot lucra cu oricine, pentru ca stiu ce vreau. Poti sa fii ca mine, ok, nu poti asta este, a spus Bogdan Zanfirescu.

Munca depusa la Comisia Judetean de Arbitri! Judetul Botosani va avea un arbitru in Liga 1

Atunci cand a preluat sefia Comisiei Judetene de Arbitri, judetul Botosani avea in Liga a II-a un singur arbitru, iar acela era Bogdan Zanfirescu.

Acum, in anul 2014, dupa sute de ore de teorie, examene si meciuri arbitrate uneori alaturi de elevii sai, tocmai pentru a le da incredere, Botosaniul are trei arbitri asistenti in Liga a II-a si un arbitru central si trei arbitri asistenti in Liga a III-a.

"Eu stiu ca au fost greseli, dar ce am adus eu nou in Comisia Judeteana de Arbitri este ca i-am dat o alta infatisare. Am plecat in anul 2006 la conducerea CJA Botosani cu un singur arbitru divizinar si acela eram eu, ramasesem singurul. Munca la CJA o incepusem din anul 2000, in postura de vicepresedinte CJA. Atunci am inceput sa cresc arbitri. In momentul in care am devenit presedinte lucrurile s-au intensificat si munca noastra a dus la promovarile arbitrilor. Ei au promovat pe munca lor, nu ca sunt eu prea frumos sau aveam pile pe la Federatie. Eu aveam o presiune in plus pentru ca etapa de etapa aveam 17 meciuri, unde trebuia sa deleg arbitri. Automat ca indiferent cat le transmiti tu arbitrilor, apar si greseli. Este inevitabil pentru ca din 50 de arbitri delegati, mai gresesc unii, pentru ca si ei au si zile bune si zile rele. Exact ca si un jucator. Eu am jucat fotbal pana la nivelul ligii a II-a si am fost si arbitru si stiu ce inseamna. Eu am vrut sa aduc o credibilitate arbitrilor, nu cum era inainte, sa mearga prin baruri cu echipele si dupa aia cum mai poti arbitra ceea ce trebuie? Era clar ca exista o apropiere fata de echipe si am incercat si usor, usor, am reusit, ne-a precizat seful arbitrilor.

Potrivit candidatului la sefia AJF Botosani, in scurt timp judetul Botosani va avea un arbitru in prima liga si asta se datoreaza in primul rand muncii depuse la CJA Botosani in acesti ani.

Eu sunt convins ca in scurt timp vom avea un arbitru in Liga 1. Sunt sanse reale ca unul dintre arbtiri sa faca pasul catre prima liga, a adaugat Zanfirescu.

Dumitru Branza, dorit in AJF Botosani! Zetu si Tanasa candidati la functia de vicepresedinte!

Pana acum, la sediul AJF Botosani a fost depus un singur dosar pentru postul de vicepresedinte, iar acela este Razvan Zetu, un tanar care a stat in spatele performantelor realizate de FC Vorona, AS Roma si mai nou Transdor Tudora, in Liga a IV-a.

Pe langa Razvan Zetu, un alt tanar este decis sa candideze pentru functia de vicepresedinte AJF, iar acesta este Gabriel Tanasa, un arbitru crescut de Bogdan Zanfirescu.

Eu am spus ca pot lucra cu oricine. A fost ideea lui Gabi de a candida. Este un arbitru crescut de mine si eu am fost bucuros cand am auzit ca vrea sa participe la alegeri, pentru ca il stiu cum este ca persoana si automat vreau persoane de genul asta langa mine, care gresesc doar pentru ca gresesc, nu din alte motive. Eu am vrut sa fie alaturi de noi si Dumitru Branza (FC Botosani), care consider ca este un om cu experienta, care stie regulamente, dar acum se pare ca timpul nu-i permite acum. Oricum daca voi iesi presedinte el va fi un consultant al Asociatiei Judetene de Fotbal, a incheiat Zanfirescu.

(Ionuț Tăbultoc)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
9

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
21

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
364

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...