Bogdan Straton a plecat la Poli Iasi

Fundasul FC Botosani, Bogdan Straton va evolua din returul acestui campionat in Liga I la Poli Iasi.
  Jucatorul s-a alaturat ieri formatiei pregatite de Ionut Popa in cantonamentul de la Baile Felix si spune ca a ales sa plece la Iasi nu pentru bani, ci pentru a se realiza ca fotbalist. "Din totdeauna am visat si mi-am dorit sa joc pentru Poli, pentru ca la origine sunt iesean si niciunde nu este mai bine ca acasa. Acest transfer este pentru mine nu un pas, ci zece inainte ", a declarat Straton, care va castiga pana in vara la Iasi 15.000 euro.
  Cele doua cluburi s-au inteles asupra transferului fotbalistului, insa actele se vor semna pana pe 25 ianuarie, data pana la care Straton va trebui sa treaca testele medicale si fizice, lucru care in opinia oficialilor botosaneni nu este decat o formalitate. In cazul in care iesenii isi vor da acceptul pentru achizitionarea lui Straton, clubul local va incasa in urma tranzactiei aproximativ 100.000 euro si il va detine pe acesta in coproprietate cu Poli Iasi, urmand ca la un eventual transfer sa incaseze inca 30% din suma. Cu toate acestea iesenii vor vira in contul FC Botosani doar o parte din bani de pe transfer, urmand ca in vara, in cazul in care Straton va confirma, sa plateasca si restul banilor. In caz contrar, jucatorul va reveni la FC Botosani. "Sunt convins ca va convinge la Poli pentru ca este un jucator cu calitati extraordinare si care este in crestere ", a declarat Valeriu Iftime, actionarul majoritar al clubului. "Am fost de acord cu transferul pentru club ca imagine, adunat si cu banii pe transfer dar si cu interesul jucatorului. Din moment ce a aparut aceasta oportunitate, el nu mai era cu gandul la FC Botosani si eu nu-mi doresc in echipa jucatori care sa fie cu gandul in alta parte ", a afirmat Iftime.
  In urma cu o saptamana, oficialii botosaneni declarau ca nu intentioneaza sa cedeze niciun jucator pentru a putea forta promovarea in primul esalon fotbalistic al tarii.
  
  A ratat doua transferuri
  
  Bogdan Straton a fost adus la FC Botosani in urma cu trei sezoane, de la CFR Pascani, la pachet cu Adrian Pistinciuc. In schimbul celor doi jucatori, clubul a platit celor de la Pascani 15.000 euro, insa au recnoscut ca au platit intreaga suma, "mai mult pentru Straton ".

  Inainte de a ajunge la Poli Iasi, Straton a avut doua sanse de a se transfera, pe care le-a ratat. Prima a fost la Urziceni, club antrenat la vremea respectiva de Costel Orac, iar a doua la Serif Tiraspol, club la care Bogdan Straton a fost in probe timp de zece zile. Dupa acest esec, Straton a fost la un pas sa se lase de fotbal, fiind convins cu greu de oficialii botosaneni sa nu renunte la cariera sa.
  Turul acestei editii de campionat a fost cel mai bun pentru Straton. Desi a evoluat pe un post nou pentru el, fiind folosit ca mijlocas la inchidere, fotbalistul a fost jucatorul cel mai folosit in acest tur de Leo Grozavu, bifand in total 1.481 minute.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
80

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
89

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
120

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...