Azi reîncepe Liga 1, dar nu se știu toate echipele! FRF trebuie să decidă care e a 14-a participantă

Azi reîncepe Liga 1, dar nu se știu toate echipele! FRF trebuie să decidă care e a 14-a participantă
Astăzi, de la ora 18:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, Dolce Sport 1 si Look TV sau Look Plus, se va desfășura primul meci al noului sezon al Ligii 1, FC Voluntari-Viitorul.

Cu toate astea, încă nu se știu toate cele 14 participante la startul competiției, iar Comisia de Disciplină a FRF a primit aseară cartoful fierbinte al prezenței Rapidului în prima ligă.

Rapid București și-a asigurat pe teren promovarea în Liga 1, dar apoi a intrat în faliment. Ca atare, LPF a decis inițial că giuleștenii nu au dreptul de a participa în noul sezon al campionatului, urmând ca Poli Timișoara să-i ia locul între echipele care vor lua startul în noul sezon, anunțând acest lucru ieri, la amiază, într-o conferință de presă La doar câteva ore distanță, însă, Liga Profesionistă de Fotbal a organizat o nouă conferință de presă, prin care anunța că au apărut documente noi depuse de cei de la Rapid, care le-ar da dreptul să joace totuși în campionat, pe prima scenă.

Ca atare, șefii LPF, depășiți de situație, au cerut Comisiei de Disciplină a FRF să se reunească de urgență pentru a decide care dintre Rapid și Poli Timișoara trebuie să fie a 14-a echipă care va evolua în această ediție de campionat. FRF a răspuns chemării inamicilor de la LPF și a anunțat că astăzi, de la ora 10:00, se va întruni, într-o ședință extraordinară, Comitetul Executiv.

Probabil, tot azi se va reuni și Comisia de Disciplină (dacă nu, cel mai târziu luni) pentru a dezbate care dintre cele două pretendente, Rapid sau Poli Timișoara, are dreptul de a evolua în Liga 1.

Asta, în timp ce și UTA Bătrâna Doamnă solicită locul Rapidului în prima ligă. Situația este complicată. Fiecare dintre cele trei echipe emite pretenții justificate la al 14-lea loc între echipele care vor lua startul în sezonul 2016/2017 al Ligii 1. Timișorenii, prin vocea primarului Nicolae Robu, anunță că vor face plângere penală dacă nu vor fi ei cei aleși. Până la clarificarea situației, se știe un singur lucru.

Meciurile în care ar fi trebuit să evolueze Rapid - sau Poli Timișoara ori UTA - vor fi amânate. Astfel, cel puțin partida de luni, din prima etapă, Rapid-FC Botoșani, nu se va mai disputa în ziua și la ora stabilite inițial.

sursa: digisport.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
122

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
206

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
103

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...