Avancronica etapei 26

Avancronica etapei 26
Sâmbătă se dispută o nouă rundă din Liga a 2-a, având capete de afiş partidele FCM Bacău - Ceahlăul Piatra Neamţ (derby-ul Moldovei), Cetatea Suceava - Dinamo II (derby-ul "suferinţei") şi FC Drobeta Turnu Severin - FCM Târgu Mureş (meciul etapei în seria a doua), ultima fiind transmisă duminică în direct de la ora 13.00 de sport.ro.

SERIA I
 




Sportul Studenţesc – Dunărea Galaţi
Un meci care la începutul campionatului ar fi fost un derby, în acest week-end va fi important doar pentru gazde. Fotbaliştii patronaţi de Vasile Şiman au avut ca obiectiv promovarea şi acum sunt cu doar 2 locuri deasupra poziţiilor retrogradabile. Un meci de unu solist, mai ales că jucătorii gălăţeni par ieşiţi total din formă.
 

 

FCM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamţ
Partida dintre cele două echipe moldave ar trebui să fie un antrenament pentru Liga I al trupei lui Pinalty. Este un bun  prilej pentru Gafiţa şi Tudosă de a-şi trece în cont alte goluri marcate pentru nemţeni. Gazdele privesc încă cu un ochi spre lupta din coada clasamentului şi se mândresc cu  începutul furibund de retur. Meciul poate fi o remiză.
 

 

FC Snagov – Ştiinţa Bacău
Gazdele sunt în cădere liberă după ce au avut evoluţii care îi clasau în jurul locului 5. Jucătorii antrenaţi de Mihai Stoica, după ce au fost umiliţi în Groapă, pornesc drept favoriţi în faţa unei echipe care, dacă va pierde cele 3 puncte puse în joc, se apropie şi mai mult de Liga a III-a.
 

 

Cetatea Suceava – Dinamo II
Aflată la doar două puncte de Ştiinţa Bacău, formaţia gazdă nu are voie să piardă măcar partidele de acasă. Oaspeţii sunt însă la doar 8 puncte de suceveni şi nu vor ceda uşor punctele puse în joc. Partida va fi decisă fie de ambiţia gazdelor, fie de valoarea jucătorilor alb-roşii, care sunt favoriţi.
 

 

Dunărea Giurgiu – FC Ploieşti
Un meci “dur la malul Dunării. Va fi un duel aprig pentru că echipa lui Şumudică continuă cu şanse mari duelul cu Delta Tulcea pentru locul doi. Gazdele sunt însă o echipă arţăgoasă care nu pierde puncte decât foarte greu. Ambii antrenori sunt doi luptători şi partida se anunţă una foarte disputată. Totul se va juca până în ultima secundă.
 

 

FC Botoşani – Delta Tulcea
Acest meci este unul deosebit de important pentru oaspeţi mai ales, aceştia fiind aproape obligaţi de a obţine cel puţin un punct pentru a păstra avantajul minim faţă de FC Ploieşti. Faptul că tulcenii trag tare la promovare, dar şi rezultatele bune ale botoşănenilor pe teren propriu vor atrage cu siguranţă mulţi spectatori în tribune. Gazdele vin după o înfrângere categorică etapa trecută şi cu siguranţă vor dori să se reabiliteze în faţa fanilor.



SERIA II
 

 

Internaţional Piteşti - CFR Timişoara
Este greu de crezut că formaţia lui Ştefan Stoica se va împiedica de timişoreni. În ultimele 6 partide de pe teren propriu, Piteştiul are 5 victorii şi un rezultat de egalitate. În schimb, din ultimele 6 meciuri disputate în deplasare, Timişoara a agonisit doar un punct.    
 

 

“U Cluj - Dacia Mioveni   
Formaţia clujeană a obţinut numai 2 puncte în ultimele 6 etape şi se află în acest moment pe un loc retrogradabil. Dacia este pe un liniştitor loc 6 în clasament. Şepcile roşii au nevoie disperată de o victorie mai ales pentru că etapa viitoare au o deplasare dificilă la Târgu Mureş.
 

 

FC Drobeta - FCM Târgu Mureş
Liderul are un meci infernal la Drobeta, acolo unde echipa gazdă nu a pierdut niciun meci. Echipa lui Bodea nu a impresionat în deplasările din acest sezon, acolo unde a pierdut 5 partide, ultima la Deva.
 

 

ACU Arad - Unirea Alba Iulia   
Meci care poate să decidă viitorul celor 2 echipe. Arădenii au avut un parcurs bun în acest retur (15 puncte adunate) şi cu o victorie se vor menţine peste linia retrogradării. Unirea a agonisit numai 12 puncte în primele 8 etape din retur şi a pierdut fotoliul de lider. Echipa lui Falub are nevoie disperată de puncte pentru a se menţine pe un loc promovabil.
   

 

Liberty - Râmnicu Vâlcea
Partidă deschisă oricărui rezultat. Gazdele au nevoie de o victorie pentru a se menţine la cel puţin 3 puncte de un loc retrogradabil. În schimb oaspeţii, care nu au pierdut niciun meci în acest retur, pot obţine puncte împortante în lupta pentru promovare. Echipa lui Artimon se află după 25 de etape pe locul 3, la egalitate de puncte cu Unirea Alba Iulia.
   

 

Mureşul Deva - CS Târgovişte   
Târgovişte s-a resemnat deja cu gândul că va juca în Liga a III-a sezonul viitor. Deva are şanse mari să obţină sâmbătă a 10-a victorie de pe teren propriu din acest sezon!   




Mechel - Minerul Lupeni   
Mechel are deja 11 înfrângeri consecutive. Lupeniul vine după 3 partide în care a adunat 7 puncte şi în cazul unui succes va ajunge la minus 5 în clasamentul adevărului.    
 

 

UTA - FC Bihor   
Formaţia care va pierde va avea emoţii pe finalul sezonului legate de retrogradare. La clubul orădean spiritele sunt destul de încinse după ultimele rezultate (o victorie în 5 etape). Arădenii au înregistrat în ultimele 2 partide de pe teren propriu remize nule.
           

 

Jiul Petroşani - Arieşul Turda       
Un nou meci încins, în care formaţia care va învinge va scăpa în mare parte de emoţiile legate de retrogradare. Probabil o remiză ar fi un rezultat mulţumitor pentru ambele echipe. De remarcat că în primele 25 de etape Jiul şi Turda au obţinut câte 10 rezultate de egalitate!
 

 

 

 

Sursa: Liga2.RO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
17

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
31

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
79

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...