Atletii botosaneni se pregatesc pentru campionatele nationale si internationale, in Portugalia! GALERIE FOTO
SPORT

Atletii botosaneni se pregatesc pentru campionatele nationale si internationale, in Portugalia! GALERIE FOTO
Doi atleti din Botosani se afla intr-un cantonament in statiunea Monto Gordo, din Portugalia, unde incearca sa ajunga la cei mai buni parametri, inaintea campionatelor nationale si internationale. 

Alexandru Corneschi si Andrei Onofrei, impreuna cu alti atleti din tara, alearga din greu pe plajele din Portugalia, inca de pe 15 ianuarie, si vor sta acolo pana pe 15 martie.

"Ma pregatesc pentru proba de semimaraton, pentru campionatul national din luna mai, si pentru a fi prezent in echipa Romaniei pentru campionatul European de semimaraton din luna iulie. E o perioada de pregatire generala, in tara e foarte frig si nu ne putem antrena la parametri maximi, stam pana pe 15 martie aici, dupa care o sa mergem in baza sportiva de la Snagov pentru restul pregatirii. Suntem 10 romani, dar si alti straini care au fugit de frig din Germania, Franta, Polonia, Olanda si Rusia", ne-a declarat Alexandru Corneschi.



Alexandru isi doreste sa prinda podiumul la campionatul national si sa se califice in echipa Romaniei.

"Imi propun podium la nationalele de semimaraton si calificare in echipa Romaniei de semimaraton. Asta ar consta in terminarea semimaratonului in 1:05. Iar dupa aceste competitii va urma sezonul de pista, unde doresc podium in probele de 10 Km si 5 km, dar si participarea mea in competitii internationale la bataie cu marii atleti ai Europei in probele de 10 km", a adaugat Alexandru Corneschi. 



Duminica, atletii aflati in acest cantonament au participat la un concurs de pregatire, organizat pentru a-i stimula pe sportivi. La finalul cursei de 21 de km, Alexandru Corneschi a fost pe locul III, cu un timp de 1:07:14. Pe prima pozitie s-a aflat tot un roman, Marius Ionescu, calificat la Olimpiada de la Rio in proba de maraton.

"A fost un antrenament bun, o cursa de control la jumatea cantonamentului din Monte Gordo. Urmeaza o perioada grea cu antrenamente din ce in ce mai intense si cu gandul de a cobori sub 1:05 pe distanta de 21km", a incheiat botosaneanul Alexandru Corneschi.

Cheltuielile cu acest cantonament de doua luni de zile au fost suportate de CS Stiinta Bacau, club unde sunt legitimati cei doi sportivi din Botosani.










 

 

Spune-ne opinia ta