ANUNT de ultima ora de la FIFA: Blatter şi Platini, suspendaţi 8 ani din fotbal

ANUNT de ultima ora de la FIFA: Blatter şi Platini, suspendaţi 8 ani din fotbal
Comisia de Etică a FIFA i-a suspendat pe Sepp Blatter şi pe Michel Platini 8 ani din fotbal, anunţă presa internaţională, citata de Digisport. Preşedinţii UEFA şi FIFA fuseseră suspendaţi, iniţial, pe 7 octombrie, câte 90 de zile.

Pe 11 decembrie, cei doi au pierdut şi la TAS apelul împotriva suspendării de 90 de zile.

Cei doi au fost acuzaţi de "conflict de interese" şi "plată neloială". Platini a primit de la Blatter 1,8 milioane € în 2011 pentru servicii prestate între 1999 şi 2002. În acest interval, ca şi consilier al lui Blatter, Platini ar fi fost plătit, fără a avea contract. Conform Comisiei de Etică a FIFA, cei doi sunt suspendaţi din orice activitate legată de fotbal.

Pe lângă suspendare, Platini a fost amendat cu 74.256 de euro, iar Blatter cu 46.410 euro. Atât Blatter, cât şi Platini, cei mai influenţi oameni din lumea fotbalului, pot face apel la FIFA, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Dar calendarul recursurilor îl poate împiedica pe Platini să se prezinte la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA pe 26 februarie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
21

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
74

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...