Ana Maria Brinza este cea mai buna spadasina a anului 2013

Ana Maria Brinza este cea mai buna spadasina a anului 2013
 Scrimera Ana Maria Brinza a primit vineri seara la Paris, capitala Frantei, in cadrul unei prestigioase gale, premiul pentru cea mai buna spadasina a anului 2013.

Ana a primit acest premiu dupa ce a incheiat sezonul in curs pe primul loc in ierarhia mondiala.

In 2013, sportiva din Romania a devenit campioana europeana absoluta, la Zagreb, in Croatia, a incheiat pe podium aproape toate etapele de Cupa Mondiala la care a participat si a ocupat la individual un loc 5 la Campionatul Mondial, desfasurat in Ungaria, la Budapesta.

Cu echipa Romaniei, Brinza a obtinut medalia de argint la Europenele de la Zagreb si o medalie de bronz la Mondiale, desfasurate la Budapesta.

Pe locul 2 in ierarhia mondiala la spada fenminin s-a clasat o sportiva din Rusia, Ana Sivkova.

Gala a avut loc vineri la Grand Palais din Paris, acolo unde in 2010 Ana, impreuna cu echipa Romaniei la spada feminin, formata din Loredana Dinu, Anca Maroiu si Simona Gherman, cucerea medalia de aur in proba pe echipe.

Ana Maria incheie pentru a treia oara un sezon competitional pe primul loc in lume, dupa sezoanele din 2008 si 2009.

In 2008, la Olimpiada de la Beijing, in China, ea devenea vicecampioana olimpica. 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
36

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
412

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
150

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...