Acum e oficial. Primele reacții ale CSM Botoșani, după ce Federația Română de Handbal a decis ca promovarea sa se joace pe teren

Acum e oficial. Primele reacții ale CSM Botoșani, după ce Federația Română de Handbal a decis ca promovarea sa se joace pe teren

Consiliul de Administrație al FRH s-a întâlnit luni, într-o ședință online, pentru a discuta despre finalizarea sezonului competițional în curs, asta după ce săptămâna trecută a avut loc o consultare cu reprezentanții cluburilor. Denumită de presă "Ziua X a Handbalului", una dintre deciziile luate astăzi o avantajează pe CSM Botoșani.

Prima decizie luată de Federație a fost sa nu mai acorde titlul în acest sezon, atât la fete, cât și la băieți. Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea ar urma să joace în Champions League, la fete, iar la băieți, Dinamo va avea nevoie de un wildcard pentru a intra în cea mai importantă competiție intercluburi.

Tot Federația a decis ca în acest sezon sa nu existe retrogradate, iar sezonul competițional 2020-2021 va începe cu 16 echipe în prima ligă.

La capitolul promovare, conform handbalmania.ro, au fost luate în calcul doua opțiuni: jucarea unui turneu cu 8 echipe, printre care se afla și CSM Botoșani, sau jucarea unui turneu cu 4 echipe, fiind vorba de echipa de pe primul loc din fiecare serie.

Totuși, FRH a decis ca turneul sa aibe loc la 30 de zile după ce se va permite accesul în sălile de sport, pentru antrenamente, iar la turneul final vor participa 8 echipe. Astfel, imediat după ce se va primi un acord de la minister, cluburile vor putea începe pregătirile.

Imediat după terminarea ședinței, președintele CSM Botoșani, Cătălin Stoleru, a oferit primele declarații:

„Este normal ca în această perioadă deciziile să fie la limită. Atat timp cât un campionat nu se încheie pe teren, atunci nici medaliile nu se pot acorda, dar nici nu poate retrograda nimeni, deci aceasta decizie este una în spiritul sportivității și al fair-playului. În ceea ce priveste Divizia A, nu se pot lua decizii fără a juca pe teren, având în vedere sistemul de desfășurare al campionatului, fiind vorba despre grupe care nu sunt similare și nici nu se pot evalua diferențele de valoare dintre echipe. Așadar, decizia de a se juca este una care împacă toate echipele participante și un turneu final este foarte asteptat de lumea handbalului,avand în vedere ca este unul echilibrat. Dupa cum am mai anunțat, suntem dispusi să jucăm până în ultima clipă și să facem istorie pentru Botoșani, vrem să fim prima echipă de handbal din județ care va juca în Liga 1. Bineînțeles că vom lua toate măsurile pentru a proteja jucătorii pe toată perioada antrenamentelor si meciurilor", a spus Stoleru.

În mod normal, CSM Botoșani ar urma să se întâlnească cu CS Medgidia în primul meci al turneului final, iar în "finală" cu învingătoarea dintre CSM Oradea și "U" Cluj. 

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Silegeanu lansează o provocare pentru botoșăneni: “Ce îți dorești de la viitorul tău Primar?”

astăzi, 17:15
79

Sunt politician tânăr, însă experiența  în afaceri de peste 15 ani m-a învățat să am o viziune legată de strategie, iar o strategie pe termen me...

Mesaj emoționant transmis absolvenților laurieni de conducerea Colegiului: „Veți pleca fără prea multe fotografii de final de an, dar noi credem că nu plecați fără nimic”

astăzi, 15:41
745

După săptămâni întregi de studiu online, elevii claselor a XII a au încheiat vineri, 29 mai, un nou capitol din viața lor, îndreptându-și pașii, ușor dar sigur, sp...

Încă 11 botoșăneni vindecați de coronavirus. Numărul celor autoizolați crește

astăzi, 15:23
232

Până sâmbătă, 30 mai, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, dintre cele 750 de persoane au fost testate pozitiv cu C...