A murit unul dintre cei mai importanti oameni ai atletismului romanesc

A murit unul dintre cei mai importanti oameni ai atletismului romanesc
Fostul mare antrenor de atletism Nicolae Marasescu a incetat din viata in urma unui stop cardiac suferit in timp ce se afla internat la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti.

Marasescu avea o stare de sanatate serios alterata dupa ce suferise o interventie chirurgicala la genunchi, in mai 2015, dupa cum scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

Nicoale Marasescu s-a nascut pe data de 12 noiembrie 1937, la Bucuresti. A practicat atletismul de performanta, fiind legitimat la Steaua intre 1962-1966. El are in palmares si un titlu national la stafeta de 4 ori 100 metri, in 1965.

Palmaresul sau este insa unul important in postura de antrenor. Acesta le-a pregatit pe Natalia Andrei, Fita Lovin, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, dar si pe Sorin Matei si Petru Dragoescu.

A fost timp de 43 de ani antrenor, iar sportivii sai au bifat 27 de medalii la marile competitii internationale, de-a lungul timpului.

Ca oficial, Marasescu a fost si secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, fiind si fost membru COSR.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lovitură de teatru: Senatul a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300

astăzi, 09:10
97

Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300, anunţă preşedintele PMP, Eugen Tomac. Adoptarea a fost una tacită, adică nu s-a dat un vot, ci s-a depăşit termenul...

Protest: Profesorii cer ca OLAV să nu se desființeze!

astăzi, 09:06
29

Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viață (OLAV) se desființează pentru liceeni, profesorii de limba română din toată țara fiind de joi, 20 septembrie 2018, în alertă.Informația...

4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua

astăzi, 08:08
151

Într-o ţară ca România, care se confruntă cu o uriaşă criză a forţei de muncă, peste 4 milioane de oameni apţi să lucreze preferă să stea cu mâinile în sân şi să aştepte ajutorul s...