A murit fostul antrenor al Barcelonei, Tito Vilanova!

A murit fostul antrenor al Barcelonei, Tito Vilanova!

   Reuters

Doliu în lumea fotbalului. Fostul tehnician al Barcelonei, Tito Vilanova, a decedat astăzi, la doar 45 de ani, după o luptă dură cu cancerul la glanda parotidă.

Vilanova era internat la spitalul Quiron din Barcelona, unde fusese adus joi dimineaţa în stare gravă, din cauza cancerului de care suferea. Joi după-amiază a fost operat, iar la nici 24 de ore a decedat. Tito lupta de 3 ani cu cancerul. La un control, în noiembrie 2011, i se descoperise o tumoare la glanda parotidă. În decembrie 2012, boala a recidivat. Vilanova era antrenor principal la Barcelona.

S-a mutat la New York pentru a se trata şi a revenit pe banca formaţiei blau-grana pe 2 aprilie 2013. La doar cîteva luni, însă, pe 19 iulie, a renunţat la munca de antrenor, după o nouă recidivă.

Familia a anunţat decesul

Familia fostului antrenor al Barcelonei a anunţat că Tito s-a stins astăzi, la ora 19:00. FC Barcelona a postat următorul comunicat: "FC Barcelona anunţă cu tristeţe că Francesc Tito Vilanova Bayo (Bellcaire d`Emporda 17/09/1968 - Barcelona, 25/04/2014) ne-a părăsit astăzi, la doar 45 de ani. Decesul celui care a fost antrenorul nostru s-a produs în această după-amiază, el neputînd învinge boala cu care lupta din 2011. Clubul prezintă condoleanţe familiei, de care sîntem cu toţii alături în aceste momente de durere, împreună cu fanii şi cu toată lumea fotbalului şi a sportului. Familia Vilanova vă roagă să-i respectaţi cu stricteţe intimitatea în zilele ce vor urma. În orele următoare, FC Barcelona va găzdui un spaţiu pe stadionul Camp Nou, care va rămîne deschis pentru cei care vor dori să-şi prezinte condoleanţele pentru Tito Vilanova. Clubul va oferi detalii ulterioare în legătură cu această iniţiativă, cît şi despre celelalte informaţii legate de înmormîntare."

Sîmbătă, între orele 09:00 - 23:00 şi duminică între orele 09:00 - 15:00 fanii vor putea merge la stadion pentru a lăsa un mesaj de adio pentru fostul antrenor al Barcelonei.

Tito Vilanova a cucerit titlul cu FC Barcelona în sezonul 2012-2013. A fost al 7-lea tehnician care a reuşit să cîştige campionatul în sezonul său de debut pe banca echipei catalane. Ca antrenor secund, în era Guardiola, Tito a mai adunat 14 trofee.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mistreţii la limita municipiului Botoşani!

Marţi, 22 August 2017
803

În ultimele zile, mai mulţi cetăţeni din municipiul Botoşani, care locuiesc în zona Tulbureni, au constatat că porumbul a fost atacat de porcii mistreţi."Sunt oamenii supăr...

Atenţie, şoferi! Limitatoare de viteză montate pe o stradă din municipiul Botoşani! FOTO

Marţi, 22 August 2017
3115

În baza unei decizii adoptate în şedinţa Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei din luna iunie, marţi după-amiază, pe strada Marchian au fost montate limitatoare de viteză din cauc...

Noi rezultate la interviul pentru posturile de directori din școli!

Marţi, 22 August 2017
960

15 cadre didactice au susținut marți interviul, cel mai mic punctaj, de 7,35 puncte, fiind obținut de candidatul pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Corlăteni.Un candidat c...