8 milioane de euro, sumă uriașă băgată de Iftime în fotbal până acum!

8 milioane de euro, sumă uriașă băgată de Iftime în fotbal până acum!

Valeriu Iftime, conducătorul clubului FC Botoșani, recunoaște că a investit prea mulți bani în fotbal. Aproximativ 8 milioane de euro, până acum, însă a dus clubul într-un punct în care de autofinanțează.

Anual, bugetul echipei este de aproximativ 4 milioane de euro. Aproximativ 2 din aceste 4 milioane provin din drepturile de televizare, iar diferența este făcută de vânzarea de jucători. În această vară, FC Botoșani a încasat puțin peste 1 milion de euro din vânzarea de jucători.

"Gandul asta il am tot timpul. Eu ma retrag din fotbal dupa fiecare infrangere. In mod serios, nu m-am gandit daca merita. Fotbalul nu merita sa investesti. Iti aduce doar notorietate, de care eu nu stiu daca am nevoie.

Eu am investit pana acum peste 8 milioane de euro, pentru a ajunge la nivelul in care clubul sa se autofinanteze. Am ajuns in ultimii ani sa fim acolo. Eu, de trei ani am o contributie mica, mai pun de la mine doar cateva sute de mii pe sezon. Clubul se autofinanteaza, in mare parte.

Sunt bani, pur si simplu pierduti, m-am inteles, m-am impacat cu gandul, dar am un club echilibrat. Am venituri de 4.100.000, cheltui 4.200.00, sunt acolo. Ideea mea era ca anul acesta sa cresc clubul la 5 milioane, sa-mi consolidez un lot pentru playoff", a declarat Valeriu Iftime pentru Antena Sport.

Până acum, cel mai mare profit a fost obținut de pe urma lui Ngadeu, care a adus peste 1,4 milioane de euro în conturile clubului, cea mai mare parte fiind bonusuri. În iarnă, FC Botoșani a refuzat 1,5 milioane de euro pentru Duganzic, iar acum acesta a plecat pe doar 500.000€.

Daca ne referim la echipe, cei mai mulți bani au fost încasați de la FCSB, peste 2,5 milioane de euro pentru Golofca, Moruțan, Oaidă, Roman, Soileidis și Miron. CFR a plătit și ea aproape 1 milion de euro pentru a transfera jucători de la Botoșani, de exemplu Bordeianu, Burcă sau Golofca, în timp ce în acesta vară Craiova a fost echipa ce a luat cei mai mulți jucători de la Botoșani, plătind puțin peste 500.000€. Anterior, Radisav Dimitrov a fost luat și el de Universitatea Craiova de la Botoșani.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
79

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
44

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
47

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...