20 de euro minutul de fotbal în liga a doua

20 de euro minutul de fotbal în liga a doua
Mijlocaşul Adrian Boroştean este unul din cei mai bine plătiţi jucători din lotul FC Botoşani. A jucat aproximativ 600 de minute în meciurile de campionat de la începutul anului şi până acum şi a fost plătit cu aproximativ 20 de euro pe minut.

Situaţie ciudată în liga a doua. Unii jucători au evoluat în tot acest an cât în două-trei meciuri întregi de campionat şi au ajuns să fie plătiţi pentru minutele jucate cât fotbaliştii din liga I.

Un jucător care evolueaza în 30 de meciuri în prima ligă şi care are un contract de 100.000 de euro este plătit cu 37 de euro minutul. La FC Botoşani sunt mai mulţi jucători care ajung să fie plătiţi cu 20-30 de euro minutul, dar care, de foarte multe ori, nu au prins nici măcar lotul de 18 pentru o partidă. Printre aceştia se numără Balaban şi Boroştean.

Adrian Boroştean a evoluat aproximativ 600 de minute în returul campionatului trecut şi în turul actualului sezon şi a marcat un singur gol. În cazul în care nu va fi penalizat, înseamnă că încasează 20 de euro pentru fiecare minut jucat.

Şi mai bine este plătit Alexandru Balaban, care a bifat doar 156 de minute în acest an, din cauza unei accidentări suferite în sezonul trecut. Conform contractului, ar ajunge să încaseze în jur de 60 de euro pentru fiecare minut jucat.

Contracte diminuate cu 30%

Conducerea clubului a precizat că, potrivit contractelor încheiate cu jucătorii, există anumite clauze referitoare la numărul de meciuri. Astfel, jucătorii cu contractele cele mai mari de la FC Botoşani sunt obligaţi să evolueze minim 21 de meciuri pentru a încasa suma integrală.

"Jucătorii care au contracte de peste 10.000 de euro au şi anumite clauze. În cazul în care nu joacă un anumit număr de meciuri, contractul li se reduce cu 30%. Numărul meciurilor diferă de la un jucător la altul şi este între 21 şi 23", a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

În acelaşi timp, oficialul botoşănean afirmă că jucătorii cu contracte mici, cum ar fi Atudorei, Tabără, Patache sau Porfireanu, pot beneficia de bonusuri la contract.

Fundas de 3 euro minutul

Fundaşul dreapta Andrei Patache face parte din categoria jucătorilor cu cele mai mici contracte. Cu toate acestea, evoluţia sa a fost considerată a fi una destul de bună şi a bifat aproape 2000 de minute pentru FC Botoşani, în acest an.

Andrei Patache a fost unul din preferaţii lui Cristi Popovici pe postul de fundaş dreapta, fiind folosit în nu mai puţin de 22 din cele 31 de meciuri de campionat, disputate în acest an. Deşi a fost unul din cei mai constanţi jucători, Andrei Patache a încasat aproximativ doar 3 euro pentru fiecare minut jucat.

"În momentul de faţă, cele mai mici contracte sunt de 6000 de euro, iar cele mai mari de 12.000 de euro. La aceste contracte se adaugă primele de joc, care înseamnă 1000 de lei la victorie pe teren propriu şi 1200 de lei pentru o victorie în deplasare", a precizat Cornel Şfaiţer.

"Nababi" de liga a doua
Adrian Boroştean - 600 minute - 18 meciuri - 1 gol - 20 euro/minut
Vasile Prisacă - 1626 minute în 19 meciuri - 0 goluri - 6,15 euro/minut
Ştefan Apostol - 2017 minute - 24 meciuri - 1 gol - 5,95 euro/minut
Bogdan Ghiceanu - 2109 minute în 27 meciuri - 10 goluri - 5,7 euro/minut
Alex Vrabie - 1810 minute în 25 meciuri - 1 gol - 5,5 euro/minut
Adrian Caragea - 1839 minute în 27 meciuri - 3 goluri - 5,4 euro
Răzvan Tincu - 2492 minute în 28 meciuri - 5 goluri - 4,8 euro/minut
Andrei Patache - 1965 minute în 22 meciuri - 0 goluri - 3 euro/minut

Căpitan şi la minute jucate. Răzvan Tincu a bifat în acest an aproape 2500 de minute jucate în 28 de partide şi a marcat cinci goluri, din care patru în turul actualei ediţii de campionat. Acesta este urmat în topul minutelor jucate de către atacantul Bogdan Ghiceanu, care a evoluat 2.109 minute în 27 de meciuri şi care a marcat 10 goluri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Liga2.RO

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

astăzi, 19:10
137

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

astăzi, 15:55
1428

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...

Accident de muncă la o fabrică din zona industrială a municipiului Botoşani. Un muncitor s-a electrocutat grav

astăzi, 14:44
2366

Luca T., de 69 de ani, angajat la firma Electrocontact a fost electrocutat după o descărcare dintr-un tablou electric. La faţa locului a fost chemată o ambulanţă, iar cadrele medicale l-au trans...