Ziua Internațională a Voluntarilor. Campanii de mobilizare a tinerilor din Botoșani

Ziua Internațională a Voluntarilor. Campanii de mobilizare a tinerilor din Botoșani

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) din Botoșani anunță că, în contextul celebrării voluntarilor, a căror Zi Internațională este marcată anual pe 5 decembrie, derulează proiecte de mobilizare a tinerilor din județ în vederea implicării pentru comunitate a acestora, în parteneriat cu organizații non-guvernamentale de profil și reprezentanți ai Ministerului Sportului.

Una dintre campanii, ilustrativă pentru voluntariat, stagii, muncă, studii, oportunități de finanțare, este denumită „UE 4 YOUTH”. 

Mai exact, Centrul de Tineret a antrenat 20 de tineri în campania de informare cu privire la oportunitățile existente în Uniunea Europeană, activitate care va continua prin intermediul rețelei formate.

Tinerii sunt încurajați să se informeze din surse sigure, câteva exemple în acest sens fiind: www.eurodesk.ro, www.erasmusplus.ro, www.suntsolidar.eu.

Un alt proiect dedicat acestei zile este „Imi pasă, mă implic!”, prin care DJTS și ONG-urile susțin și promovează voluntariatul.

„În perioada dificilă prin care omenirea trece, rolul voluntarilor a fost și este foarte important, iar astăzi este o ocazie în plus să ne înclinăm cu respect și prețuire în fața lor. La mulți ani!”, transmit reprezentanții DJST Botoșani.

Ziua Internațională a Voluntarilor este instituită de Organizaţia Naţiunilor Unite prin Rezoluţia Adunării Generale nr. 40/212 din 17 decembrie 1985.




 

 

Spune-ne opinia ta